Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Április 25. 09:25, kedd | Helyi
Forrás: Talpas Balázs

Vendégjáték vastapsért…

Vendégjáték vastapsért…

A mosonmagyaróvári Kühne Koncert Fúvószenekar volt a vendége Szombathelyen, a helyi Ifjúsági Zenekarnak, a „Vendégjáték fúvósokkal” című tavaszi hangversenyén.

A koncerten latin és olasz klasszikusok fúvószenei átiratai hangzottak fel. Az eseményre ideális helyen került sor, a Bartók Zeneiskola Bartók termében, melyet zsúfolásig megtöltött a zene iránt érdeklődő fiatallal, időssel egyaránt. Először a mosonmagyaróváriak léptek színpadra, Hernádi Sándor vezényletével.

A zeneszámokat Bencsik Tibor konferálta fel, rövid ismertetőket adva az egyes zeneszámok íróiról, híres előadóiról. Donald Philips: Trumpet Fiesta című számának szólóját Vámos Gábor és Hockstock Tibor adta elő mély átéléssel, hosszan tartó nagy tapssal jutalmazva a közönség részéről. A majd’ egy órás előadás végén a zeneértő közönség vastapssal jutalmazta az előadókat, háromszori ráadást kérve.

A szünet után a helyi zenészek töltötték meg a színpadot Mészáros Balázs vezetésével. Az előadást Pulay Teréz, az intézmény igazgató helyettese konferálta. Az örökzöld számok közül Eduardo Di Capua – Louis-Philippe Laurendau: Maria, Mari! című számának szólóját a fiatal Lukács Márton adta elő baritonkürtön, a közönség pedig hangos tetszés nyilvánítással fogadta. Az előbbi szerzőpáros „O sole mio” című művében pedig Pados Barnabás játszott szólót trombitán. E mostani hangverseny tovább erősítette a kapcsolatot a mosonmagyaróvári és a szombathelyi zenészek között, kialakítva egy újabb együttzenélés lehetőségét.

A Kühne Koncert Fúvószenekar tagjai nem sokat pihentek, másnap már a mosonmagyaróvári makett kiállítás vendégei voltak, majd következik a tavaszi hangverseny, melyen vendég a helyi Ifjúsági Koncert Fúvószenekar Szilli Ákos vezényletével, és a Fantázia Majorette csoport táncoslábú lányai, Szalainé Sándor Katalin vezetésével, mely eseményre a Flesh Károly Kulturális Központban kerül sor, május 20-dikán 18 órai kezdettel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.