Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Július 25. 03:00, kedd | Helyi sport
Forrás: MKCSE

Vége a pihenőnek, elkezdődött a felkészülés

Vége a pihenőnek, elkezdődött a felkészülés

Megkezdték a felkészülést a mosonmagyaróvári kézilabdás hölgyek. Csapatunk az NB I/B Nyugati csoportjában szerepel az új szezonban, és persze a cél az azonnali visszajutás a legjobbak közé.

Ezért sokat tehet az a 20 játékos, aki az első edzésen megjelent az UFM Arénában. A Mosonmagyaróvár kilenc új igazolással vág neki az idénynek, akik között fiatalok és rutinos, sokat látott kézilabdázók is vannak. Utóbbi csoportba tartozik Tilinger Tamara, aki az Alba Fehérvártól érkezett, és a csapat egyik vezéregyénisége lehet.

„Több dolog szólt amellett, hogy Mosonmagyaróvárra igazoljak. Profi klubhoz kerültem, ahol kiválóak a körülmények, és nem utolsó sorban az egyik legjobb barátnőm Horváth Bernadett is ide írt alá, két év után játszhatunk ismét egy csapatban. Tudjuk, hogy a cél a bajnoki cím megszerzése, és ezért mindent meg is fogunk tenni. Szeretnék hasznos tagja lenni a csapatnak, és jövőre már egy osztállyal feljebb szerepelni” – mesélte az edzés előtt Tilinger Tamara.

Az idei első tréninget már Bognár Róbert a csapat új vezetőedzője felügyelte, aki nem ismeretlen az óváriak számára.

„Én győri vagyok, de Mosonmagyaróvár a szívem csücske. Sokat köszönhetek a klubnak. Itt kezdtem el az edzői pályafutásomat, a felnőttekkel és az utánpótláscsapatotokkal is dolgoztam korábban. Most visszatértem és remélem a játékosokkal közösen maradandót alkotunk. Húsz fős kerettel vágunk neki a bajnokságnak, és fontos, hogy mindenkire számítok. Csapatban gondolkodom, ez lesz a fő vezérelv” – emelte ki Bodnár Róbert.

Friss hír a csapat háza tájáról, hogy Kopecz Barbara meghosszabbította szerződését, így ő a jövőben is a mosonmagyaróváriakat erősíti. Rajta kívül több játékos is maradt a klubnál, Gyimesi Kitti például már a negyedik idényét kezdte meg az MKC-nál.

„Ütőképes csapatunk lesz, rutinos játékosokkal megerősítve. Vissza kell jutnunk az első osztályba, ez lebeg mindenkinek a szeme előtt. Kell még idő, hogy meg- és kiismerjük egymást, de ha ez megvan, akkor nem lesz gond. Szeretnénk bizonyítani a szurkolóknak is, ők nagyon megérdemlik, hogy a városnak NB I-es kézilabdacsapat legyen” – mondta el Gyimesi Kitti.

Az első edzés egyébként ismerkedéssel és könnyű munkával telt. A mosonmagyaróvári kézilabdás hölgyek a bemelegítés után focival folytatták, majd pedig egy kis labdás futóedzés következett.

„Ez a fél hét inkább ráhangolódás arra a kemény munkára, ami majd következik. Nem tudom pontosan milyen állapotban vannak a játékosok, de ez hamar ki fog derülni. Az első két és fél hét a fizikális felkészítésről szól. Rengeteg futás lesz, fontos, hogy a lányok megfelelően bírják a terhelést. Augusztus második hetétől pedig elkezdődnek az edzőmérkőzések, ahol elkezdjük begyakorolni a taktikát és a figurákat” – tette hozzá csapatunk vezetőedzője.



Az MKC első edzőmérkőzését a Kispest ellen játssza. A piros-feketék ellen ráadásul rögtön dupláznak Bognár Róbert tanítványai, hiszen augusztus 9-én 11 és 18 órakor is megmérkőzik egymással a két csapat.

Az MKC új igazolási: Bedő-Farkas Veronika (Vác), Dányi Bernadett, Giricz Laura, Lozsi Erna (mindhárman NEKA), Hegedűs Dorottya (Haladás), Horváth Bernadett (Budaörs), Scholtz Andrea (Kisvárda), Tilinger Tamara (Alba Fehérvár), Tóth Melinda (Debrecen), Bognár Róbert (vezetőedző)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben