Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Március 25. 18:21, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Vállalják a büntetést is? Nem csökken a fűtőolaj-turizmus Ausztria felé

Vállalják a büntetést is? Nem csökken a fűtőolaj-turizmus Ausztria felé

A büntetések és az ellenőrzések ellenére továbbra is kannákban veszik a fűtőolajat a Győr-Moson-Sopron megyei határszélen élők Ausztriában - számol be a Hír TV.

A fűtőolaj literenkénti ára néhány centtel egy euró fölött van, így 150 forinttal kerül kevesebbe a Magyarországon kapható gázolajnál. A kutasok azt mondják: a fűtőolajat nemcsak személyautókba, hanem traktorokba is tankolják. Az adó- és vámhivatal a Hír TV riportja után, novemberben rendelt el kiemelt ellenőrzést, hiszen a piros fűtőolaj tankolása jövedékiadó-csalásnak minősül. Ha valaki lebukik, a bírság 30 ezertől félmillió forintig terjedhet, de akár az illető járművét is elkobozhatják.
- Tartanak a bírságtól, de nem érdekli őket. Volt már rá példa, hogy gazdálkodókat büntettek meg. Tehát többet lehet rajta megspórolni hosszú távon, mint amekkora a büntetés - mondta a Hír Televíziónak Dienes Lóránt mönchoffi műszakvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.