Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. November 16. 16:02, vasárnap | Helyi
Forrás: polis.hu

Vádemelési javaslat az orvhalászok ellen

Vádemelési javaslat az orvhalászok ellen

A két rajkai férfit a halőrök tiltott halászaton érték tetten a Dunán.

A győri halászati szövetkezet halőrei 2014. május 6-án 20 óra 35 perckor értesítették a mosonmagyaróvári rendőröket, hogy Rajka külterületén orvhalászokat értek tetten, akik egy zsák halat hoztak ki a folyóból.
A helyszínre érkező egyenruhások megállapították, hogy a két férfi a Duna Jónási-ágánál tiltott eszközzel halászott. A horgászok egy 60 méter hosszú nyakzó hálóval kilenc dévérkeszeget és egy négykilós pontyot fogtak. A halak összsúlya 23 kg volt, a pontyra fogási tilalom volt érvényben.

A rendőrök a nyakzó hálót és a kifogott halakat lefoglalták, a két férfit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították. A vizsgálat megállapította, a 63 éves gyanúsított semmilyen horgászati-halászati engedéllyel nem rendelkezett, 81 éves társának 3 x 3 méteres emelőtáplira volt engedélye. A horgászatot a fogási naplóban nem dokumentálták.
A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság M. Tibor és T. Béla rajkai lakosok ellen tiltott eszközzel, tiltott módon vagy kíméleti területen halfogásra irányuló tevékenységgel elkövetett orvhalászat vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott vizsgálatot lezárta, az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.