Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Augusztus 15. 05:00, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: Flesch Károly Nonprofit Kft.

Útlezárások, forgalomkorlátozások és parkolási lehetőségek a Szent István Napok ideje alatt

Útlezárások, forgalomkorlátozások és parkolási lehetőségek a Szent István Napok ideje alatt

Két napra ismét a kultúráé és a szórakozásé a nemzetközi forgalmú mosonmagyaróvári Szent István Király út mosoni szakasza.

A rendezvény méltó megünnepléséhez és sikeres lebonyolításához a szervezők szeretnénk kérni az Önök segítségét és közreműködését!

A Szent István Napok – Nyári Fesztivál idejére kerékpár tárolókat alakítanak ki a rendezvény helyszínén, továbbá ingyenes buszjáratok közlekednek majd a programokhoz igazodva. A távolról gépkocsival érkezők számára a környéken parkolási lehetőséget biztosítanak.

Augusztus 15-16-án a rendezvény előkészítése miatt a vendéglátóhelyeket már elkezdik kitelepíteni, ami a járda vonalában helyezkedik el. Kérik, akadály mentesítsék a területet, amely a 116-os számtól a Fehér Ló Közösségi Ház vonaláig tart majd. Augusztus 16-án, szerdáról csütörtökre virradóan (éjfélig) a következő utcákból kérik, vigyék el autóikat: Szent István király utca (1. sz. főút) Magtár utca – Vilmosrév utca közötti szakasza, Iskola utca, Városház köz és a Soproni utca egy része (templomtól a Hajós utca sarkáig). A Szent István Király út ezen szakaszán a rendezvények idején a gépkocsiforgalom szünetel. Augusztus 17-én 0 óra 1 perckor zárják az említett helyszínt, az elzárt területen maradt autókat tulajdonosaik költségére elszállítják, és díj ellenében tárolják. E napokon ideiglenes forgalomkorlátozás lép érvénybe. A korlátozást szabványos terelőtáblákkal biztosítják. A forgalom elől elzárt területre az ott lakók gépkocsival nem hajthatnak be, gépjárművel az üzletek csak áruszállítás céljából, a rendezvény szervezőjétől (Flesch Károly Nonprofit Kft.) kapott engedéllyel közelíthetők meg. A rendezvény idején a kordonokkal körbevett területekre a belépés tilos, biztonsági okok miatt, az Önök érekében. Az üzlettulajdonosokat kérik, hogy az árufeltöltést ezeken a napokon reggel 8 óráig szíveskedjenek befejezni.

Parkolási lehetőségek a lezárt terület közelében: a volt IV. sz. (lányiskola) iskola Soproni utca felől megközelíthető, parkolásra alkalmassá tett udvara (kb. 150 férőhely), Kápolna téri parkolók (kb. 30 férőhely), Családsori parkolók (kb. 50 férőhely), Rév utca, mosoni temető parkolója (kb. 45 férőhely). Parkolási lehetőség van az önkormányzati utak KRESZ-szabályok által adott lehetőség szerinti szakaszain is.

A területen átmenetileg megszűnő autóbusz megállóhelyek helyett az Aranyossziget utcában ideiglenes megállóhelyeket jelölnek ki. Az Önkormányzat jóvoltából - a rendezvény napjain az alábbi időpontokban ingyenes autóbuszjáratokat indítanak. Autóbusz végállomás (Királyhidai út 44. – Szent István király út -Vilmosrév utca). Augusztus 19-én az indulás az autóbusz végállomásról: 09.30, 14.00, 16.00, 18.00, 20.00 Indulás a rendezvény helyszínéről: 23.00, 23.30, 24.00 Augusztus 20-án az indulás az autóbusz végállomásról: 09.00, 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.00, 20.00. Indulás a rendezvény helyszínéről: 22.30, 23.00, 24.00

Augusztus 20-án az Iskola udvar parkolóját korlátozva használhatják, mivel az esti tűzijáték előkészítése és fellövése ezen a helyszínen zajlik. Autóikkal legkésőbb 17 óráig kérik, hagyják el az említett területet. Az Iskola utcában a tűzijáték ideje alatt a gyalogos forgalmat lezárják.

Megértésüket és türelmüket előre is köszönik. Várják Önöket a Szent István Napok – Nyári Fesztivál programjain. A környéken lakóknak külön köszönet előre is a segítségért, és a türelemért a szerelési munkák és a rendezvény által keltett zaj miatt. Valamennyi szervező csoport kellemes időtöltést, és jó szórakozást kíván Önöknek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.