Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. December 14. 17:54, szerda | Helyi
Forrás: Flesch Nonprofit Kft.

Uniós támogatásból fejlesztik a mosonmagyaróvári kórházat

Uniós támogatásból fejlesztik a mosonmagyaróvári kórházat

Mintegy 758 millió forint uniós támogatást nyert a mosonmagyaróvári Karolina Kórház - Rendelőintézet.

A „Karolina Kórház központi egységeinek tömbösítése, krónikus osztály bővítése, korszerű ellátást biztosító orvostechnológia és IT eszközök fejlesztése” c. projekt keretében mintegy 758 millió forint uniós támogatást nyert a mosonmagyaróvári Karolina Kórház - Rendelőintézet. A projekt nyitórendezvényét 2011. december 14-én 14 órakor tartották az intézményben.

A Karolina Kórház – Rendelőintézet 2010 tavaszán nyújtotta be pályázatát a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program 2.2.4/09/1 „Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban” c. pályázati konstrukcióra, a pályázat pozitív elbírálását követően a projekt 2011. május 02-án indult. Célja a kórházi infrastruktúra és a technikai háttér fejlesztése annak érdekében, hogy a betegellátás minősége megfeleljen az ellátást igénybe vevők elvárásainak.

Az előzetes ütemterv szerint az építés és felújítás jövő év januárjában indul. A 2012. október végéig tartó kivitelezés keretében tíz ággyal bővül a krónikus osztály, az épület akadálymentesítésével és a vizesblokkok felújításával a kor elvárásainak megfelelő színvonalra emelkedik az ellátás. A beruházás részeként szeptikus műtőt alakítunk ki, felújítjuk a nőgyógyászati- és a kisműtőt, teljes rekonstrukción esik át a laboratórium, transzfúziológia és a röntgen. Megtörténik az „F„ és „T„ épületek akadálymentesítése, felújítjuk a gyermekosztályt. Ez utóbbi során a szülők elhelyezésének biztosítása is megoldódik, valamint gyermekambulanciát is kialakítunk.

A projekt keretében korszerű orvosi gépek, műszerek és eszközök beszerzésére nyílik lehetőség. Megújulnak a röntgen osztály gépei, fejlesztjük az ultrahang diagnosztikát, új eszközökkel szereljük fel a megújult műtőket. A rendelkezésre álló források mintegy 26 %-át eszközbeszerzésre fordítjuk.
Az informatikai fejlesztések során új számítástechnikai eszközöket, továbbá a betegirányítást, a kórház szakmai és gazdálkodási működését támogató szoftvereket szerzünk be.

Az intézmény 11 szakmacsoportja (8 aktív és 3 krónikus) a területi kórházak között a legszélesebb körű ellátást tudja nyújtani. A Karolina Kórház - Rendelőintézet számos szakterületen képes a kistérségi feladatain túlmutatva bizonyos tevékenységek ellátására, tehermentesítve ezáltal a régió vezető intézményét, a póluskórházként működő Petz Aladár Megyei Oktató Kórházat.

A projekt összköltsége 842 millió forint. Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a fejlesztéshez 90 millió forint önrésszel járul hozzá. A mintegy 758 millió forintos támogatást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a központi költségvetés társfinanszírozásban nyújtja.

A projekt megvalósításával a Karolina Kórház - Rendelőintézet csaknem mindegyik betegellátó és kiszolgáló részlege (a rendelőintézetet kivéve) eléri az elvárt minőséget, ezáltal hatékonyan működő, korszerű, magas színvonalú területi kórházi ellátást biztosíthat a lakosság számára. A projekttel kapcsolatban ingyenesen hívható zöld szám +36-80/205-237 működik, munkanapokon 10 és 15 óra között. Továbbá megjelent egy kiadvány 2000 példányban, mely tartalmazza grafikusan is, hogy a kórház mely részeit érinti a beruházás, valamint megtalálják benne a szakrendelések elérhetőségeit, és több fontos és hasznos információt is intézményünkkel kapcsolatban.

December 15-től 23-ig elégedettségi kérdőíveket helyezünk ki az intézmény több pontján, mely közvéleménykutatással az a célunk, hogy minél jobban megismerjük a lakosság véleményét az ellátással, kapcsolatban. Ezúton is kérjük, Önöket, hogy segítség munkánkat, és töltsék ki rövid kérdőívünket!

További információ a www.karolinakorhaz.hu honlapon található!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 06:00, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .