Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Március 21. 03:00, kedd | Helyi sport
Forrás: MKCSE

Újvárosi győzelem az edzőmeccsen

Újvárosi győzelem az edzőmeccsen

Dombi Luca, Szemerey Zsófi, Lakatos Rita és Lea Vukojevics nélkül fogadta a Mosonmagyaróvár a Dunaújvárost.

A vendégek is erősen tartalékosan érkeztek a csütörtöki edzőmeccsre, György Lászlónak több alapemberét is nélkülöznie kellett. Szalai Babett és Kovács Anna a magyar válogatottal készül, Klujber Katrin és Hornyák Bernadett az utánpótlás válogatottba kapott meghívót, míg Camila Micijevics a horvát nemzeti csapat összetartásán vesz részt. Emellett a klub első számú kapusa Oguntoye Viktória súlyos sérülés miatt nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére, és Molnár Beatrix is maródi.

Az MKC két gyors góllal kezdte a mérkőzést (2-0), de a Kohász azonnal egyenlített és innentől nem volt megállás a vendégek számára. Folyamatosan növelték az előnyüket, és a félidőben már hat góllal vezettek (10-16).

A második játékrészben próbált közelebb zárkózni a Mosonmagyaróvár, de csak villanásokra futotta. Varga József forgatta a csapatot, több-kevesebb sikerrel, de megszorítani nem sikerült az újvárosiakat.

Mindkét kapus jó teljesített, az óvári kapuban Wéninger 11 védést mutatott be, míg az előző szezonban még az MKC-t erősítő Csapó Kyra 8 bravúrt számlált. Bízik Réka hozta a szokásos formáját, hétszer volt eredményes, és ugyanennyi gólt lőtt a másik oldalon Grosch Vivien is.

A Dunaújváros végül öt góllal győzött, de remélhetőleg a mosonmagyaróváriak is hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak, amiket a bajnoki mérkőzésen sikerül majd felhasználni.



Mosonmagyaróvár KC - Dunaújvárosi Kohász KA 24-29 (10-16)

UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, 100 néző

MKC: Wéninger (11 védes) – Csala 1, Kopecz 4, Bouti 1, Bízik R. 7 (2), Katona 3, Bardi 3 Csere: Hajtai 3, Töpfner, Gerháth, Gyimesi 1, Bízik B. 1, Élő, Horváth. Vezetőedző: Varga József

DKKA: Csapó (8 védés) – Kemény 3, Kudor 4 (2), Rácz-Vince 4, Karnik 3, Grosch 7, Cifra 4 Csere: Pálinkás (kapus), Gindeli 1, Nick, Takács 3, Berta, Fodor. Vezetőedző: György László

Kiállítások: 8, illetve 10 perc

Hétméteresek: 2/2, illetve 2/2

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.