Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 09. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: Nolato Magyarország

Újabb korszerű üzemcsarnokkal bővült a Nolato Magyarország gyárterülete

Újabb korszerű üzemcsarnokkal bővült  a Nolato Magyarország gyárterülete

2400 m2-es új csarnokkal bővült 2018 nyarán a Nolato Magyarország mosonmagyaróvári üzemterülete.

Az új, ergonomikusan kialakított szárny és a hozzá tartozó infrastruktúra 6 millió euró értékben, kizárólag a vállalat saját forrásából épült fel, a csarnokba eddig vásárolt fröccsöntő gépek értéke további 4 millió euró. A bővítés a Nolato Magyarország meglévő ügyfelei számára gyártókapacitás növekedést és a legmodernebb gyártási színvonalat biztosítja, valamint 20 új munkahelyet teremt.

Folyamatos növekedés jellemzi a Mosonmagyaróváron működő Nolato Magyarországot. Az elmúlt hat évben ez a harmadik, a gyár történetében pedig már az ötödik nagyszabású bővítés. A fejlesztés célja az egyik kiemelt ügyfél igényeinek még jobb kiszolgálása, és a növekedést biztosító modern, ergonomikus gyártóterület létrehozása volt.

- Inzulin adagolók műanyag alkatrészeinek gyártását nyertük el három éve. A projekt olyan mértékben fejlődött, hogy ma már az inzulinadagolókhoz szükséges 16-17 alkotórész felét mi gyártjuk. A Nolato Magyarország számára teljesen új vevőről van szó, akinek elvárásai műszakilag és tudásban is egy magasabb színvonalat, másfajta gondolkodást képviselnek. Ehhez a gyorsan fejlődő projekthez volt szükségünk újabb gyártóterületre – mondta el Bart J. G. Nolden gyártásért és technológiáért felelős alelnök, aki szerint az együttműködésből sokat tanul a Nolato Magyarország csapata.

Az új gyártócsarnok 12 m magas, alapterülete 2400 m2, az épület egy része azonban többszintes, így további 1200 m2 áll a technológiai kiszolgáló létesítmények, valamint a szociális blokk, az öltözők, az ebédlő és a kombinált személy-teher lift rendelkezésére. Az 1800 m2-es gyártóterületen 24 különböző méretű fröccsöntő gép kaphat helyet, a nagycsarnokban jelenleg 11 munkagép dolgozik. A kivitelezést szinte teljesen helyi vállalkozások végezték. Az eredmény egy tudatosan és ergonomikusan megtervezett, modern gyártócsarnok lett, ahol a termelés kontrollált környezetben, ellenőrzött hőmérséklet és pártartalom, valamint pormentes légkezelés mellett zajlik. Automata alapanyag ellátó rendszer, energiatakarékos hűtők és készülékek, Led világítás, felügyeleti rendszerrel ellátott gépházak, a tetőn elhelyezett technológiai hűtők és klimatizált öltözők, irodák és étkező jellemzi az új épületet.

A beruházás előkészítő fázisa 2017. június-júliusban a műszaki és építészeti paraméterek meghatározásával és a tender anyagok előkészítésével kezdődött. Augusztusban-szeptemberben már a terveket engedélyeztették és kiválasztották a kivitelezőket, október 1-én pedig elkezdődött a tényleges építkezés. A feszített tempónak köszönhetően 2018 május 15-én, egy hónappal a tervezett határidő előtt elkészült az épület. Éppen időben, mert a közben folyamatosan érkező fröccsöntő gépeknek szükségük volt a gyártócsarnokra, ahol már áprilisban megkezdődött a próbagyártás.

- Minden szempontból ez volt a Nolato Magyarország eddigi legátgondoltabb beruházása, melynek során valamennyi korábbi beruházási tapasztalatunkat felhasználtuk – mondta el Szép Károly flow menedzser, aki műszaki menedzserként az egész beruházásért felelős volt. – A gyártócsarnok méreteit a korábbi tapasztalatok szerint úgy határoztuk meg, hogy maximálisan kihasználhassuk a gépek számára rendelkezésre álló gyártó felületet és előre megterveztük, hogyan tudjuk később bevinni az újabb gépeket. Új és helytakarékos megoldás, hogy a hűtőket az épület tetején helyeztük el. Olyan kombinált hűtőket választottunk, melyek télen a hideg külső levegőt használják fel, így 15-20 % villamos energia megtakarítást tesznek lehetővé. A csarnokban alkalmazott Led világítás a hagyományos világításhoz képest 75 %-os elektromos áram megtakarítást jelent. Saját gépészettel és áramellátással rendelkező, önálló épületet hoztunk létre, ami összeköttetésben van a már meglévő csarnokokkal, így szerves része a Nolato Magyarország gyárának.

Az új csarnokban speciális terméket állítanak elő, melynek gyártása rövid ciklusidőt és nagyon nagy pontosságot követel meg. Ezért a korábban használatos hidraulikus fröccsöntő gépek helyett a szakma élvonalát képviselő teljesen elektronikus gépeket szereztek be. A Nolato Magyarország vevőközpontú gondolkodása abban is megnyilvánul, hogy egy kiemelt vevő termékének gyártását a legmodernebb technológiával és magasan kvalifikált személyzettel térben egy helyen valósítja meg. A beruházás 20 új munkahelyet teremtett a Nolato Magyarország-nál.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.