Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Január 16. 05:00, hétfő | Helyi
Forrás: MKCSE

Újabb győzelem a fővárosban!

Újabb győzelem a fővárosban!

Vasárnap a sereghajtó Kispesthez látogatott a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club. Fontos mérkőzés és kötelező győzelem várt a mieinkre.

Jól kezdték a találkozót a mosonmagyaróvári kézilabdás hölgyek, Bízik két és Katona egy góljával gyorsan 3-1-re el is húztak. Lendületbe jött a hazai csapat és három gyors góllal megfordították az állást (4-3). Az első negyed órában a gyors gólváltásoknak köszönhetően nem alakult ki számottevő különbség a csapatok között, de aztán Kopeczék magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak.

Bízik magabiztosan értékesítette a hétmétereseket. Mellette Kopecz átlövésből, Katona pedig a szélről szórta meg a piros-feketéket, ráadásul a védelem és Szemerey Zsófi is jól zárt. A félidőre magabiztos, hat gólos vezetést szedett össze az MKC, 15-9 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész elején még tovább nőtt a vendégelőny, többször is vezettünk kilenc góllal (10-19). A góltermelésből Gyimesi, Dombi és Gerháth is kivette a részét, és a hátsó alakzat sem hibázott sokat. A prímet továbbra is a Kopecz-Bízik duó vitte, a két játékos összesen 15 gólt szerzett, ebből Barbi ötöt, Réka pedig tízet vállalt magára.

A Kispest próbálkozott ugyan, de csak szépítésre futotta a hazai erejéből, akiktől Balog Beátát érdemes kiemelni öt gólja miatt.

A mieink győzelme egy percig sem forgott veszélyben, végül hét góllal, 29-22-re sikerült nyerni. Ezzel nagyon fontos két pontot szereztünk, így feljöttünk a tabella nyolcadik helyére! Ráadásul harmadszor is nyerni tudtunk a fővárosban, hiszen a bajnokságban az MTK és a Kispest gárdáját, a Magyar Kupában pedig a Vasast sikerült legyőznünk.

NB I 11. forduló

Kispest NKK – Mosonmagyaróvári KC SE 22–29 (9-15)

Soroksári Sportcsarnok, 300 néző

V: Kékes Csaba, Kékes Pál

Kispest: Brunner – Tamás 1, Vadász, Fundák 2, Trizno 2, Polics 2, Balog B. 5 (4). Csere: Nenezics (kapus), Kosik 2, Kiss K. 3, Szerző, Petrovszki 1, Pintér, Balogh V., Bárdi 1, Felső 3. Vezetőedző: Béki Nagy Bertalan

MKC: Szemerey – Katona 4, Kopecz 5, Bouti 2, Dombi 2, Csala 1, Bízik 10 (9) Csere: Wéninger (kapus), Hajtai, Gyimesi 2, Gerháth 2, Bardi 1. Vezetőedző: Varga József

Kiállítások: 6, ill. 10 perc

Hétméteresek: 4/4, ill. 9/9

Béki Nagy Bertalan: – Az történt, amire számítottunk, csak az első félidő végén a hitünket is elveszítettük. Szerencse, hogy a második játékrészben sikerült valamit kozmetikáznunk az eredményen.

Varga József: – Küzdelmes mérkőzés volt, az első félidő végén egy hét–egyes szériát produkáltunk, és ez elbírta a második félidei hibáinkat is.

Fotó: kispestkezi.hu /Lendvai Róbert/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.