Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Március 15. 16:47, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Újabb folytatása lehet a Mátrixnak

Újabb folytatása lehet a Mátrixnak

Visszatérhet a filmvászonra a Mátrix című nagysikerű sci-fi, a Hollywood Repoerter értesülése szerint a Warner Bros stúdió azt tervezi, a Wachowski-testvérek legendás filmjét újra életre kelti.

A filmes szaklap forrásai szerint az új film forgatókönyvét Zak Penn írná és a főszerepet Michael B. Jordan alakítaná. Egyelőre még nem világos, milyen formát ölt a projekt, a Warner Bros a fejlesztés korai szakaszában van - olvasható a Hollywood Reporter honlapján.

A HR úgy tudja, hogy Joel Silver, az eredeti trilógia producere állt elő állítólag a filmstúdió illetékeseinél egy esetleges újabb Mátrix film kiaknázásának a lehetőségével. A Washowski testvéreket, akik az 1999-ben bemutatott eredeti filmnek és két folytatásának a forgatókönyvét írták, illetve azokat rendezték, egyelőre nem vonták be az új feldolgozásba.

A Keanu Reeves főszereplésével Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss és Hugo Weaving társaságában bemutatott ausztrál-amerikai sci-fi egy disztópikus jövőt mutat be, amelyben az emberiség mesterséges intelligenciával rendelkező gépek alkotta szimulált valóságban él, ahol az embereket csak arra használják, hogy a gépek energiaforrásai legyenek. Thomas Anderson számítógép programozó azonban felismeri ezt az elnyomott létet, és az emberiség első számú reményévé válik az elnyomók megdöntésében.

A filmet 1999-ben mutatták be, és abban az évben a legnagyobb bevételt hozta az észak-amerikai mozikban és a negyedik legnagyobb bevételt világszerte. Egy évvel később négy - főként technikai - Oscar-díjat kapott.

Két folytatása - Mátrix - Újratöltve, Mátrix - Forradalmak - ugyan nem volt ilyen sikeres, de Keanu Reeves-t a három film Hollywood egyik leggazdagabb színészévé tette.

Reeves a minap úgy nyilatkozott, nyitott arra, hogy visszatérjen egy újabb folytatásban, ha a Wachowski testvéreket is bevonják abban. "Nekik kellene írniuk a forgatókönyvet és rendezniük a filmet" - vélte.

Címkék: film, Mátrix, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.