Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2018. November 19. 12:08, hétfő | Helyi
Forrás: MKC SE, fotó: MKC SE

Új orvossal bővült az MKC csapata

Új orvossal bővült az MKC csapata

Az elmúlt időszakban több orvos is dolgozott az MKC csapatánál és ez nem volt igazán optimális állapot a játékosaink számára. Ráadásul a bajnokság első harmadában példátlan sérülés sorozat is hátráltatta a csapatunkat.

Nagy szükség volt tehát egy olyan doktorra, aki felkészülten és lelkiismeretesen végzi el a csapatorvosi teendőket. Az Mosonmagyaróvári Kézilabda Club, Dr. Rumi Márk személyben találta meg a megfelelő szakembert, akit a következő írásban ismerhetnek meg.

"Ortopéd és baleseti sebész szakorvos vagyok – kezdi a bemutatkozást Dr. Rumi Márk, az MKC új orvosa. 2008 – ban végeztem a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán és utána egy évig Győrben voltam rezidens. Ezt a két éves képzést a Petz Aladár Megyei Oktató Mórház baleseti sebészeten kezdtem, de már Németországban fejeztem be. Az elmúlt hat évben ugyanis Bajorországban dolgoztam és így a baleseti sebész szakvizsgát is Münchenben szereztem meg. Tavaly december elején költöztem vissza Magyarországra és Mosonmagyaróvári Karolina Kórházban helyezkedtem el."

Az ortopéd és baleseti sebész szakterülete talán a legmegfelelőbb a sportorvosi munkához. Viszont ha jól tudjuk, külön sportorvosi vizsgát is kell tennie?

"Tavasszal fogom megcsinálni a sportorvosi tanfolyamot, mert legközelebb akkor indul ilyen képzés. Az MKC csapatánál is úgy kezdtem el dolgozni, hogy alá is írtam erről egy nyilatkozatot. Kizárólag szakorvosok vehetnék részt ezen a tanfolyamon, amely biztosan hasznos lesz a gyakorlati munka szempontjából. Orvosi tekintetben sokat aligha fogunk tanulni, de ennek a területnek a tapasztalati fontosak lehetnek abban, hogy jól tudjam elvégezni majd a dolgomat a csapat körül."

Egészen biztosan szereti a sportot, a kézilabdát, ha jelentkezett erre a feladatra. Volt már valamilyen sport kapcsolata vagy sportolói múltja?

"Az édesapám NB II – es labdarúgó volt, tehát a családunkban komoly szerepe volt a sportnak. Én magam is megpróbálkoztam a focival és középiskolásként játszottam néhány szezont a megyei bajnokságban szereplő Nyalka csapatában. Amikor már Győrbe költöztünk, a Révai Miklós gimnáziumban is sportoltam. Később viszont, a tanulás és az egyetem azonban fontosabb volt és a focizás elmaradt. A kézilabdát, mint sportágat mindig nagyon szerettem, de eddig csak néző és szurkoló voltam."

Az élsportban dolgozni egy életformát is jelent, hiszen a mérkőzések jórészt a hétvégeken vannak. Nem jelent ez gondot a napi munkája és a családja szempontjából?

"Alaposan átgondoltam azt, hogy mivel jár ez a munka mielőtt elfogadtam az MKC felkérését. A kórházi munkámmal össze tudom egyeztetni a csapatorvosi feladatokat és a hétvégéket, az utazásokat és mérkőzéseket is tudom vállalni. Egyelőre egy szezonra kötöttünk szerződést és én ezt maximális odafigyeléssel akarom megoldani. A feleségem pedig már hetek óta rendszeresen jár az MKC mérkőzéseire és nagyon élvezi is azokat. Fantasztikusak a csapat szurkolói és maguk a találkozók is nagyon magas színvonalúak és izgalmasak."

Feladata pedig bőven van sajnos, hiszen ez egy kemény sportág és mi pedig elég balszerencsések is vagyunk a sérülések terén mostanában. Milyen tapasztalatai vannak eddig a lányok egészségügyi állapotát illetően?

"Az elmúlt hetekben az volt a legfontosabb, hogy játékra kész állapotba hozzuk a játékosokat. Szerencsére ebben nagyon jól tudtunk együtt gondolkodni Bognár Róbert vezetőedzővel és Tóth Ferenc masszőrrel. A most következő felkészülési időszakban azonban többet kell foglalkozni a sérülések háttérével és a megelőzéssel valamint a folyamatos kontroll vizsgálatokkal. A lányok nagyon tisztelettudóak és nyitottak és bizalommal fordulnak hozzám. Jól láthatóan örülnek annak, hogy szükség esetén akár napi kapcsolatot is tudunk kialakítani. A most beszerzett orvosi műszerek is segítségünkre vannak, és sokat segíthet majd a gyógytornász Forrás Fernanda is. A sérülések rendbehozatala és a regeneráció szempontjából nagyon lesz a most következő hosszabb bajnoki szünet. A legjobb tudásunk szerint ki is használjuk ezt az időszakot, hogy a folytatásban kevesebb egészségügyi problémája legyen az MKC csapatának."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.