Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Július 18. 07:26, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Új emodzsikat mutattak be az emodzsi világnapon

Új emodzsikat mutattak be az emodzsi világnapon

Az Apple az év folyamán később megjelenő új emodzsikat mutatott be honlapján hétfőn, az emodzsi világnapon.

Az informatikai óriáscég új emodzsikínálatában fejkendős nő, szakállas férfi és szoptató nő is található. Lehet majd használni a szöveges üzenetek színesítésére és még személyesebbé tételére olyan jeleket, mint a T. rex, a zombi, a dzsinn, a zebra vagy a tündér, de lesz a jelek között szendvics, kókuszdió és egy felrobbanó fej is.

Az ünnepnapon az iTunes néhány filmjének címében is szerepelnek emodzsik. A világnap honlapja (worldemojiday.com) pedig számos olyan ötletet ad, amellyel emlékezetessé lehet tenni a nem hivatalos ünnepet.

A hivatalos emodzsikat elfogadó és számon tartó Unicode Consortium listája mintegy kétezer, valamilyen érzelmet kifejező szimbólumot jegyez. Az emberarcot ábrázoló emodzsik az utóbbi években faji szempontból sokkal színesebbek lettek, és az egyenlőség jegyében egyes foglalkozásokat női alakkal szimbolizálnak, kiegészítve a korábbi férfi szimbólumokat.

Címkék: emodzsi, emoji

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban