Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Március 27. 14:17, kedd | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

UFM Óvár Kupa – beszámoló és képgaléria

UFM Óvár Kupa – beszámoló és képgaléria

2018. március 24-én került megrendezésre az UFM Arénában az Akrobatikus Rock \'n\' Roll Országos jótékonysági táncverseny, melynek szervezési jogát idén a Pulzus TSE vívta ki magának.

A rendezvény fővédnöke: Dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője volt.

Bognár Csabával, a Pulzus Táncsport Egyesület edzőjével és a verseny főszervezőjévela verseny után beszélgettünk:

A tavaly megrendezésre kerülő Óvár Kupának, a korábbi versenyek sikerének, valamint az új városi sportcsarnok vonzerejének köszönhetően idén megkaptuk az országos verseny szervezési jogát, aminek mi is és a város is nagyon örült. Nagy elismerés, hogy lehetőségünk van egy ilyen magas színvonalú versenyt megrendezni.


Honnan érkeztek a mosonmagyaróvári versenyre a versenyzők?

Az ország egész területéről, Debrecen, Szeged, Budapest, hogy a legnagyobbakat említsem, de itt voltak a nyugat-magyarországi nagyobb városokból, mint pl. Celldömölkről, Győrből, Székesfehérvárról, Balatonfüredről, Veszprémből és természetesen szerepeltek a mosonmagyaróváriak is.


Tavaly még a versenyzők között láttunk, idén szervezőként vagy jelen a rendezvényen. Milyen érzés így végigkísérni a versenyt?

Sajnos idén nem tudtam indulni. Megvallom, elég nehéz végigkísérni az eseményt, hogy nem állhatok a táncparkettre, de szervezőként is nagy munka volt mindezt felépíteni és megvalósítani. De vigasztal, hogy az eddigi visszajelzések alapján jól teljesítettünk ebben a posztban is.


Országos bajnokokat hirdettetek. Mi következik ezután a versenyzők számára?

Az itt elért pontszám és helyezés a nemzetközi versenyekre történő kvalifikáció megszerzéséhez is hozzájárul. Az itt lévő párosok, illetve nagyformációk megszerezhetik a Krakkóban megrendezésre kerülő világkupára illetve további nemzetközi versenyekre a kvalifikáció jogot a következő kategóriákban:

  • serdülő páros,
  • junior páros,
  • felnőtt „B” akrobatikus páros,
  • junior és
  • felnőtt nemzetközi nagyformáció.


Több sárga lap is szerepel a versenyösszesítésben. Mi történt?

Döntőn kívül és szabálysértés esetén szokták alkalmazni a pontozóbírók a sárga lapot. Ez lehet vagy egy figurahatár megsértése vagy a leadott akrobatikák nem sikerültek úgy, ahogy kellett volna és átminősítésre kerülnek. Ez egy figyelmeztetés a párosnak. Két sárga lap után egy piros lap jár, illetve ha a döntőben kerül észrevételre a hiba, akkor ott automatikus piros lapot és pontlevonást von maga után.

Ahogy haladtunk előre a kategóriákban, úgy egyre több akrobatikus elem épült be a koreográfiákba. Laikusként azt látni, hogy míg a fiatalabbaknál a lányok viszik a „prímet”, az emeléseknél már a fiúkra hárul az erősítés.

Igen, valóban. A fiúnak a statikus erőt igénylő mozdulatai az idő előrehaladtával megnőnek, viszont a lánynak is nagyon feszíteni kell magát, hogy egy-egy akrobatika tökéletesen kivitelezésre kerüljön. Éppen ezért külön pontozzák a fiút és a lányt,a kéz- és lábtechnika bírálása során. Így az is visszanézhető, hogy a pontozás függvényében a fiú vagy a lány volt épp jobb passzban. Akrobatikánál pedig egy összesített pontszámot kapnak. Ám ahhoz, hogy az tökéletesen kivitelezésre kerüljön, mindkettőjüknek nagy erőfeszítés kell.


Kötelező előírás, hogy az országos versenyeken 7 pontozó van. Kik vállalták idén a bírói szerepeket?

A pontozóbírók Lengyel Veronika, Perneki Ildikó, Horváthné Baráth Piroska, Molnár Nóra, Fehér Annamária, Szarvasné Kállai Márta és Benedek Dóra voltak.
Versenyfelügyelő vezető Juhász Péter és Koszogovits Norbert
Számlálóbíró vezető Horváth András és Németh Balázs

A versenyen tombolaárusítás is volt, aminek bevételét jótékonysági célra ajánlottátok fel. Mért a Hospice Alapítványra esett a választás?

Tavaly a Karolina Kórház Gyermek Osztálya részére, a vénaszkenner megvásárlásához adakozott az Egyesületünk a jótékonysági tombola bevételéből. Amikor elkezdtük szervezni a versenyt, akkor jelent meg épp egy újságcikkben a Hospice – Segítő Kéz Alapítvány, amely arról írt, hogy gyűjtenek a Hospice házra. Úgy gondoltuk, ez egy jó ügy, ezért esett rájuk a választás.

Idén 185.000 Forintit tudtunk átadni Dr. Bodnár Máriának, a Hospice - Segítő Kéz Alapítvány elnökasszonyának.

A versenyeredmények:
Gratulálunk a versenyzőknek és a szervezőknek egyaránt!


Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.