Városlista
2019. január 23, szerda - Zelma

Hírek

2019. Január 08. 15:15, kedd | Helyi
Forrás: OMSZ, video: ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság

További havazás és Ónos eső várható Győr-Moson-Sopron megyében

További havazás és Ónos eső várható Győr-Moson-Sopron megyében

Óvatos közlekedésre int mindenkit az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága

Hétfőn az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős időben volt részünk, de az Alföld délkeleti tájain, a Dunántúl nyugati vidékein pedig egész nap felhős volt az ég, és ott néhol hószállingózás, ónos szitálás előfordult. A hőmérséklet csúcsértéke +2 és -4 fok között alakult. Éjszaka nyugat, északnyugat felől fokozatosan megnövekedett a felhőzet, de a Tiszántúlon reggelig maradtak derült területek. Főként a középső országrészből jelentettek hószállingózást, gyenge havazást. Hajnalra szeszélyes területi eloszlásban többnyire -2 és -15 fok közé hűlt le a levegő, de északkeleten néhol ennél is hidegebb volt, Vásárosnaményban például -19 fokot mértek. A ma reggelig lehullott csapadék mennyisége mérőállomásainkon csapadéknyom és 3 mm között változott. Délelőtt keleten is beborult az ég, miközben a Dunántúlon és a főváros térségében havazás kezdődött. A hőmérséklet 11 órakor +1 és -9 fok között változott.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:

Döntően erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, csupán átmenetileg vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. Többfelé várható csapadék: a havazás mellett ma főként a Dunántúlon, éjszaka és holnap napközben az Alföld déli és középső részén havas eső, eső is valószínű, reggelig néhol átmeneti ónos eső sem kizárt. Ma a déli, délnyugati szelet néhol erős lökések kísérik, ezért az Alföldön néhol kisebb hófúvás is előfordulhat. Szerdán helyenként élénkül meg a nyugati, északnyugati szél.

A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire +1 és -7 fok között alakul, amely főként az ország középső részein az éjszaka első felében áll be. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb.

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Többnyire erősen felhős lesz az ég, de főként pénteken felszakadozhat, csökkenhet a felhőzet. Több alkalommal várható vegyes halmazállapotú csapadék, amely eleinte többfelé, majd inkább északkeleten lehet havazás.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 20 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az időszak nagy részén 0 és -10, a végén többnyire +2 és -5 fok között alakul, a kevésbé felhős, vastag hóval borított tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte -3 és +4, majd -1 és +7 fok között alakul.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól

2019. január 7. -4,5 °C -3,7 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult

legmagasabb hőmérséklet: 15,1 °C (1994) legalacsonyabb hőmérséklet: -20,8 °C (1947)

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 23. 10:16, szerda | Helyi

Téliesek az útviszonyok - óvatosan közlekedjenek!

Hajnal óta havazik Győr-Moson-Sopron megyében. Az utak havasak, hókásásak, a csúszós utak mellett helyenként ködös területek is nehezítik a közlekedést.

2019. Január 23. 10:05, szerda | Helyi

XVI. FLESCH TÁNCFESZTIVÁL

A Flesch Nonprofit Kft. tizenhatodik alkalommal rendez táncfesztivált, Mosonmagyaróváron. A versenyre a táncosok még 2019. február 15-ig jelentkezhetnek!

2019. Január 22. 12:10, kedd | Helyi

Figyelmetlenség okozhatott több balesetet is az elmúlt napokban

A balesetek körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

2019. Január 21. 23:29, hétfő | Helyi

Magyar Kultúra Napja: A MOFÉM Fúvószenekar az idei kitüntetett (galériával)

Idén is ünnepélyes keretek között került átadásra a Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért Díj a Fehér Ló Közösségi Házban.