Városlista
2019. március 19, kedd - József

Hírek

2019. Január 08. 15:15, kedd | Helyi
Forrás: OMSZ, video: ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság

További havazás és Ónos eső várható Győr-Moson-Sopron megyében

További havazás és Ónos eső várható Győr-Moson-Sopron megyében

Óvatos közlekedésre int mindenkit az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága

Hétfőn az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős időben volt részünk, de az Alföld délkeleti tájain, a Dunántúl nyugati vidékein pedig egész nap felhős volt az ég, és ott néhol hószállingózás, ónos szitálás előfordult. A hőmérséklet csúcsértéke +2 és -4 fok között alakult. Éjszaka nyugat, északnyugat felől fokozatosan megnövekedett a felhőzet, de a Tiszántúlon reggelig maradtak derült területek. Főként a középső országrészből jelentettek hószállingózást, gyenge havazást. Hajnalra szeszélyes területi eloszlásban többnyire -2 és -15 fok közé hűlt le a levegő, de északkeleten néhol ennél is hidegebb volt, Vásárosnaményban például -19 fokot mértek. A ma reggelig lehullott csapadék mennyisége mérőállomásainkon csapadéknyom és 3 mm között változott. Délelőtt keleten is beborult az ég, miközben a Dunántúlon és a főváros térségében havazás kezdődött. A hőmérséklet 11 órakor +1 és -9 fok között változott.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:

Döntően erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, csupán átmenetileg vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. Többfelé várható csapadék: a havazás mellett ma főként a Dunántúlon, éjszaka és holnap napközben az Alföld déli és középső részén havas eső, eső is valószínű, reggelig néhol átmeneti ónos eső sem kizárt. Ma a déli, délnyugati szelet néhol erős lökések kísérik, ezért az Alföldön néhol kisebb hófúvás is előfordulhat. Szerdán helyenként élénkül meg a nyugati, északnyugati szél.

A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire +1 és -7 fok között alakul, amely főként az ország középső részein az éjszaka első felében áll be. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb.

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Többnyire erősen felhős lesz az ég, de főként pénteken felszakadozhat, csökkenhet a felhőzet. Több alkalommal várható vegyes halmazállapotú csapadék, amely eleinte többfelé, majd inkább északkeleten lehet havazás.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 20 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az időszak nagy részén 0 és -10, a végén többnyire +2 és -5 fok között alakul, a kevésbé felhős, vastag hóval borított tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte -3 és +4, majd -1 és +7 fok között alakul.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól

2019. január 7. -4,5 °C -3,7 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult

legmagasabb hőmérséklet: 15,1 °C (1994) legalacsonyabb hőmérséklet: -20,8 °C (1947)

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 18. 22:23, hétfő | Helyi

Tavaszváró tippek kertbarátoknak és balkonkertészeknek

A hosszú téli hónapok után a szikrázó napsütés nemcsak az utcákra, terekre és a természetbe csalja ki az embereket, de a kertek is egyre inkább megelevenednek.

2019. Március 18. 21:20, hétfő | Helyi

Mire jó a NEM JÓ?

Inkább vagyok pesszimista, mint optimista, hiszen így vagy igazam lesz, vagy kellemesen csalódok.

2019. Március 17. 09:05, vasárnap | Helyi

Civil szervezetek 1848-as megemlékezése és koszorúzásai

Mosonmagyaróváron, a helyi civil szervezetek képviselői és Dr. Ivancsics János a város alpolgármestere és Fehérné dr. Bodó Mariann jegyző is elhelyezték a megemlékezés koszorúit az 1848-as emlékhelyeknél.

2019. Március 17. 08:41, vasárnap | Helyi

Elkészültek az adóbevallási tervezetek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elkészült az szja-bevallási tervezetekkel, így idén a tavalyihoz képest csaknem ötszázezerrel többen, azaz már 5,6 millióan kaphatnak segítséget az adóbevalláshoz.