Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. December 04. 12:04, csütörtök | Helyi

Tóth Gabi, az MKC SE irányító-átlövő játékosa az Európa Bajnokságra készül

Tóth Gabi, az MKC SE irányító-átlövő játékosa az Európa Bajnokságra készül

Rövid riportunkban arra keressük a választ, hogyan készül Gabriella a Kézilabda Európa Bajnokságra, ahol fontos szerepet szánt neki Németh András szövetségi kapitány.

Erre nagy szükség is van, hiszen decemberben kerül megrendezésre – 10 év után újra - a magyar-horvát közös rendezésű Kézilabda Európa Bajnokság. A mérkőzésen való részvételre meghívást kapott Tóth Gabriella, a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club játékosa, aki már hivatalosan is tagja Németh András szövetségi kapitány bővebb keretének. A kontinenstorna december 7-én kezdődik, a döntőkre Karácsony előtt néhány nappal, december 19-21-én kerül sor Budapesten.

Tóth Gabi – kimagasló tehetségének köszönhetően - elsőként kapta meg a Görbicz-díjat˙ 2012-ben. Tőle érdeklődtünk a felkészülésről. Milyen feladatok várnak most Rád az itthoni csapatban és szövetségi keretek között?

Azitthoni csapatban is számítanak rám, hogy segítsem, erősítsem őket. A válogatottban irányító poszton kell helyt állnom.

Ugyanúgy edzek minden nap, mint eddig. Egyenlőre a bajnokságra koncentrálok, mivel még van egy meccsünk a nagyobb szünet előtt. Próbálok úgy játszani az eb előtt, hogy ne sérüljek meg, de természetesen ez a teljesítményben nem mutatkozhat meg. Igyekszem 100%-osan, de óvatosan játszani. És persze edzek is. Úgy gondolom, hogy az a munka, amit a klubbal végzünk, maximálisan elég. Nagyon kemény edzéseket tart Kálmán bá’, tehát fizikailag rendbenvagyok, denem szabad leállni, ugyanúgy kell dolgoznom. Én a kemény munkában hiszek.

3 évvel ezelőtt mutatkoztál be a nagyközönség előtt, most vagy 18. Ez hatalmas előrejutás ilyen rövid idő alatt. Te is így érzed? Mit teszel nap, mint nap a kiváló eredményekért?

Igen. Úgy gondolom, hogy a munka meghozza a gyümölcsét. A tehetség nem minden, nagyon nagy akaraterőnek kell lenni és sokat kell dolgozni. Nap, mint nap azért edzünk, hogy minél jobbak legyünk. Van egy ritmusa az egésznek: napi két edzés, közötte suli és ez így van jól. Van egy rendszer az életemben, ami eddig nagyon jól működik.

Van tipped az EB kimenetelét illetően? Milyen eredményt látnál szívesen? Mit vársz a csapattól?

Szerintem, mivel hazai rendezésű EB, így még inkább motiváltabb a csapat, hiszen hazai környezetben játszhatjuk,.nagyon sok magyar néző előtt. Ami egy plusz motiváció is nyílván Nehezebb lesz Görbe nélkül a csapatnak, de bízom benne hogy egy nagyon jó eredményt fogunk elérni.

Ez legyen a végszó, Hajrá Gabi! Hajrá lányok!

˙Görbicz Anitát 2005-ben választották a világ legjobb női kézilabda-játékosának. Emellett számos díjat és elismerést is magáénak tudhat. 2014 októberében azonban bejelentette, hogy rövid időre visszavonul, mert gyermeket vár. Az általa létrehozott ösztöndíj-program azonban így is biztosítani tudja a megfelelő minőségi utánpótlást. (a szerk.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.