Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Január 21. 09:43, szombat | Helyi

ÁTÉLNI, KUTATNI, JÁTSZANI - FUTURA

ÁTÉLNI, KUTATNI, JÁTSZANI - FUTURA

A FUTURA – interaktív természettudományi élményközpont kivitelezési munkái az utolsó fázisukhoz értek, közben pedig a 2012 augusztusában nyíló létesítményt már népszerűsítik a nemzetközi utazási kiállításokon.

Kassa, Bécs, Brünn és Pozsony után a tervekben szerepel még Prága, Budapest, Krakkó és Veszprém.

Tour Košice (2011. december 13-15.)
A FUTURA elsőként Kassán mutatkozott be a nagyközönségnek. A kassai kiállítás a Felvidék legjelentő-sebb turisztikai vására, ahová nagy számban érkeznek nemcsak Szlovákiából, de Magyarországról is a látogatók. Kassa 2013-ban Európa Kulturális Fővárosa lesz, így a FUTURA bemutatkozása, illetve jelenléte Kassán nagyon hasznos volt.

Ferien-Messe Wien (2012. január 12-15.)
Régiónk legjelentősebb turisztikai kiállítása, ahol a turizmus legjelesebb képviselő mutatkoznak be, legyen szófogadó országokról, utazási irodákról, vagy hajó- és légitársaságokról. A FUTURA a Szigetköz Turizmusáért Egyesülettel és a Termál Hotellel közös standon mutatkozott be Bécsben, nagy sikerrel.

Go&Regiontour Brno (2012. január 12-15.)
Egy fiatal, de dinamikusan fejlődő a brünni turisztikai kiállítás, ahol a FUTURA a Szigetköz Turizmusáért Egyesülettel, az Aqua Hotel Termállal és a lipóti Termál- és Élményfürdővel közösen mutatkozott be a cseh közönségnek. Ez a kiállítás nem szerepelt az eredeti marketingtervekben, de a helyi vállalkozások összefogásával lehetőség nyílt a FUTURA részvételére is.

ITF Slovakiatour Bratislava (2012. január 19-22.)
Alapvetően a pozsonyi lakosságnak szóló turisztikai kiállítás az Incheba területén. Főleg belföldi (Szlovákiai) kiállítók mellett, a régió fontos turisztikai országai (Magyarország, Ausztria, Csehország, Horvátország) mutatkoztak be. Nagy előnye az ITF-nek, hogy párhuzamosan több kiállítás (vendéglátóipari, élelmiszeripari és fitness) is található egy helyen, így nagyszámú látogatóra lehet számítni. A FUTURA a Szigetköz Turizmusáért Egyesülettel és az Aqua Hotel Termállal közösen mutatkozott be a Magyar Turizmus Zrt. nemzeti standján.

A közeljövőben a FUTURA interaktív természettudományi élményközpont bemutatkozik még február 9-12. között a Holiday World Prága, március 1-4. között az Utazás Kiállításon Budapesten, március 23-24. között a Magyar Ízek Lengyelországban rendezvényen Krakkóban, és április 14-15. között a XV. Veszprém Megyei Utazás Kiállításon Veszprémben.

A marketing tevékenységgel párhuzamosan zajlik a leendő új intézmény bemutatása a lakosság számára is. 2011 decemberében indult az a program, mely keretében civil szervezeteket és intézményeket keresünk meg. Fűzfa Zoltán fejlesztési referens vetített képes előadásokon mutatja be a terveket, majd kötetlen beszélgetéseken válaszol az érdeklődő kérdésekre. Az iskolákkal, a természettudományokkal foglalkozó városi szaktanárokkal és a helyi vállalkozásokkal is felvettük a kapcsolatot, számukra egy nyílt napot is rendezünk a FUTURA készülő épületében. A következő lépés egy olyan rendezvény, ahol a helyi turizmussal foglalkozó vállalkozásokat látjuk vendégül. Célunk, hogy minél szélesebb körben tudjunk hiteles információt adni a FUTURA-ról, és minél többekkel tudjunk együttműködni a cél érdekében.

További információ a www.futuramoson.hu honlapon található!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.