Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Január 09. 07:00, hétfő | Helyi sport
Forrás: MKCSE

Tizenhárom góllal nyert a nagytestvér

Tizenhárom góllal nyert a nagytestvér

Teltház előtt játszhatta a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club az idei év első bajnokiját.

Az MKC-s hölgyekre azonban a mezőny talán legnehezebb ellenfele várt a Győri Audi ETO KC személyében. Azt már a találkozót megelőzően is tudtuk, hogy két csapat sajnos nem egy kaliber, más célokért küzd a bajnokságban. Az a bizonyos erőkülönbség pedig már a mérkőzés elejétől megmutatkozott. Az első pillanattól kezdve a zöld-fehérek irányították a találkozót, sorra lőtték a gólokat, az MKC pedig csak próbálta minél alacsonyabban tartani az ETO fórját. Ez többé-kevésbé sikerült az első negyed óra alatt, aztán egyre csak nőtt a különbség. A félidőre már tíz is meg volt közte, 21-11-re vezetett a vendég csapat.

A folytatásban is hasonló volt a játék képe, dominált a Győr, a mosonmagyaróváriak pedig próbálták a lehető legtöbbet kihozni magukból. Varga József is jól tudta, hogy nem ezt a mérkőzést kell megnyerni, így próbálta kihasználni a lehetőséget arra, hogy bevesse legfiatalabb játékosait is. Többek között az utánpótlás csapatból felhozott Markovics Rebekát, aki nem mellesleg góllal köszönte meg a mester belé vetett bizalmát. A találkozóra visszatérve továbbra is az ETO irányított és folyamatosan növelte előnyét. Végül magabiztosan 36-23-ra nyert a „nagytestvér”.




Ambros Martín a Győri Audi ETO KC vezetőedzője: Számunkra minden győzelem és megszerzett pont ugyanolyan fontos. Nagyon örülök, hogy azt láttam a Mosonmagyaróváron, hogy keményen küzd ellenünk. Nem adta könnyedén a pontokat, még ha ez a gólkülönbségen most nem is látszik feltétlen. Jó mérkőzés volt számunkra, próbáltam mindenkit pályára küldeni és olyan taktikai elemeket gyakorolni a lányokkal, amik hosszabb távon kellenek majd nekünk.

Kiss Éva a Győri Audi ETO KC játékosa: Nagyon fontosak ezek a mérkőzések, hiszen idén nincs rájátszás, mint korábban. Nyernünk kell mindig, akkor nem lesz baj és meg lehet a bajnoki cím. Persze nekünk nemcsak a hazai porondon kell bizonyítani. Minden mérkőzésen igyekszünk lépésről-lépésre fejlődni, hiszen még sokkal nehezebb feladatok várnak ránk.

Varga József az MKC vezetőedzője: Mindenek előtt meg kell köszönnöm a Győrnek azt, hogy komolyan vette ezt a mérkőzést és valóban azokat a világsztárokat hozta el a mosonmagyaróvári közönségnek, akiket szeretettek volna élőben látni. A találkozót is ennek a tükrében kell nézni, mások a lehetőségei a két együttesnek, látszott az erőkülönbség is. Viszont úgy látom, hogy egy vállalható mérkőzés volt. Kisebb a keretünk, de mégis sikerült 23 gólt lőni az ETO-nak. Pályára léptek a fiatalok is, akikre egyrészt persze a sérültek miatt volt szükség, de például a Markovics Rebekára már korábban is felfigyeltem, így tudtam, hogy valamikor majd bevetem a felnőttek között is.

Gerháth Fanni az MKC játékosa: Persze minden mérkőzésen úgy megyünk ki a pályára, hogy győzni szeretnénk, de a realitás talaján is maradni kell. Tudtuk, hogy itt nekünk gyakorolnunk kell azokat az elemeket, amelyeket a következő mérkőzésen tudunk hasznosítani. Remélem, hogy azt, amit most ilyen támadó és védekező fal ellen meg tudtunk mutatni, az a Kispest ellen is sikerülni fog megvalósítani.


NB I 10. forduló

MKC–Győri Audi ETO KC 23–36 (11–21)

Mosonszolnok, 350 néző.

Jv: Mizsák, Schmidt

MKC: Szemerey – Katona, Csala 2, Dombi 2, Bouti 2, Gyimesi 5, Bízik 4 (2). Csere: Wéninger (kapus), Gerháth 3, Hajtai 1, Bardi 1, Töpfner 2, Markovics 1. Vezetőedző: Varga József

ETO: Kiss – Knedlikova 2, Mörk 10 (1), Broch 3, Tomori 4, Görbicz 4 (3), Hársfalvi 2. Csere: Varga, Moharos, Amorim 3, Groot, Bódi 2, Elghaoui 6, Orbán, Pál Vezetőedző: Ambros Martín

Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 4/4


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak