Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Február 19. 08:36, vasárnap | Helyi
Forrás: mkcse.hu

Telt ház a csarnokavatón - képgalériával

Telt ház a csarnokavatón - képgalériával

Történelmi pillanat volt a szombati a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club életében, hiszen a csapat új otthonba költözött.

Két és fél év után végre „hazatértek” az MKC-s hölgyek, és az Alba Fehérvár ellen felavathatták az UFM Arénát.

Óriási volt az érdeklődés a találkozót megelőzően, rengeteg bérlet elkelt, és belépőhöz már napok óta nem lehetett hozzájutni. Telt ház, azaz több mint 1000 néző és ünnepi hangulat várta a csapatokat a bajnokság aktuális fordulójában.

A találkozó és az UFM Aréna első hivatalos gólját a Fehérvár macedón átlövője, Djordjievszka szerezte, de rögtön jött a válasz, a másik oldalon Bízik Réka volt eredményes. Gyors gólváltásokkal kezdődött a mérkőzés, a 10. percben 5-5 volt az állás.

A következő etapban elhúzott ellenfelétől a Mosonmagyaróvár: Wéninger több bravúrt is bemutatott, Bízik Réka pedig igazi gólfesztivált rendezett, ráadásul a falban Dombi Luca több kiállítást is kiharcolt.

11-8 után a vendégek pillanatai következtek, akik Piedade és Mendy révén egy gólra feljöttek. Nem sokáig tartott az örömük, mert a mosonmagyaróvári kézilabdás hölgyek rákapcsoltak a hajrában, és Kopecz vezérletével négy gólos előnnyel mehettek a szünetre, a félidőben 17-13-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

A második játékrész Gerháth Fanni góljával kezdődött, ezzel már öt volt a MKC előnye. Wéninger parádézott a hazai kapuban, a teljesítményére nem voltak szavak, ahogy Bízik Rékáéra sem. Az óvári balszélső higgadtan értékesítette a büntetőket, és akcióból sem hibázott, összesen 14 gól szerzett!

De hiába a két játékos elképesztő formája, Deli Rita együttese lassan elkezdte rendezni a sorokat, és gólra-gólra közelebb zárkózott. Az EHF Kupában is vitézkedő Alba Fehérvár sokáig futott az eredmény után, és végül a 48. percben utolérte azt, ekkor 23-23 volt az állás. Légiósai vezérletével a vezetést is átvette a vendégcsapat, igaz Varga József tanítványai gyorsan egyenlítettek.

A hajrának 28-28-cal vágtak neki a felek, és a végjátékból sajnos a székesfehérváriak jöttek ki jobban. Hazai oldalon egy technikai hiba, egy rossz lövés és egy kiállítás megpecsételte a találkozó kimenetelét, így végül a rutin és az Alba Fehérvár győzedelmeskedett.

A 31-29-es vendégsikerből Mendy nyolc, Djordjievszak pedig hat góllal vette ki a részét, és persze ki kell emelni a kapuban Sipeki teljesítményét is. A Mosonmagyaróvárból Wéninger és Bíziki mellett Kopecz és Dombi nyújtott átlag felettit, igaz ez sem volt elég a pontszerzéshez.

A hazaiak vereségük ellenére minden dicséretet megérdemelnek, hiszen nagyot küzdöttek, és ezt a közönség is értékelte. Emlékezetes meccsel sikerült felavatni az UFM Arénát, remélhetőleg legközelebb a végjáték is nekünk kedvez majd.

Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – Alba Fehérvár 29–31 (17–13)
Mosonmagyaróvár, 1000 néző

Jv.: Dobrovits, Tájok

MKC: Wéninger – Csala 3, Kopecz 6, Bouti 1, Katona, Bízik R. 14 (5), Dombi 2. Csere: Szemerey (kapus), Hajtai 1, Gerháth 2, Gyimesi, Bízik B. Vezetőedző: Varga József

Fehérvár: Herr – Piedade 4, Mendy 8, Pelczéder 2, Djordjievszka 6 (1), Hajduch 1, Isitate 5. Csere: Sipeki (kapus), Májer 1, Lavko, Tilinger, Bandelier 4, Rózsás. Vezetőedző: Deli Rita

Kiállítások: 6, illetve 8 perc
Hétméteresek: 5/5, illetve 1/1

Varga József az MKC vezetőedzője: "A mérkőzés nagy részében sikerült megvalósítani, amit elterveztünk. Aztán ott kezdődött a probléma, amikor a Flóra elkezdte olvasni a támadásainkat és a védekezésünk is szétesett. Koncentrációs hiba és fegyelmezetlenség is előjött a játékunkba és olyan szituációkból kaptunk gólokat, amit előre jól kivideóztunk, hogy hova fog érkezni az egyes játékosok lövése. Összességében viszont azért pozitívum is sok van, sokáig játszottunk jól és igyekeztük kiszolgálni ezt a fantasztikus közönséget."

Deli Rita az Alba Fehérvár vezetőedzője: "Gratulálnom kell az MKC-nak mert igencsak megnehezítette a dolgunkat. Igazából a fejekben kellett rendet raknunk az EHF Kupa kiesés után, hogy már csak a bajnokikra kell koncentrálnunk. Magunknak nehezítettük meg a mérkőzést, de fel tudtunk állni és végül sikerült a fontos két pontot begyűjteni. Innen kell folytatni és előre menni, ez egy jó figyelmeztető jel volt."

Wéninger Alexa az MKC kapusa: "Úgy gondolom, hogy a mérkőzés 45. percéig nagyon rendben voltak a dolgok. A védekezésünk is jól összeállt, aztán egy kicsit szétestünk, de ez az ellenfél profizmusának is köszönhető. Sokkal rutinosabban oldották meg a helyzeteket, mi kapkodtunk és nem figyeltünk oda a befejezésekre. Csalódottak vagyunk, de úgy gondolom, hogy így ki lehet kapni, hisz amúgy a pályán végig keményen küzdöttünk. Ez egy történelmi mérkőzés volt, a közönségünk pedig fantasztikus."

Sipeki Flóra az Alba Fehérvár kapusa: "Nem érzem túl erősnek a mai teljesítményünket, voltak jó momentumok persze, de én úgy látom, hogy mind az én játékom, mint a társaimé hagy kivetni valót maga után. Sok ziccert kihagytunk, persze ez az ellenfél kapusának is volt köszönhető, de ennyit hibázni akkor sem szabad. Emellett a védekezésünk sem volt igazi. Szerintem a győzelmünk annak volt köszönhető, hogy a mélypontról fel tudtunk küzdeni magunkat és igazi csapatként játszottunk az utolsó percig."

Utánpótlás eredmények:

Ifjúsági: MKC SE – Alba Fehérvár 22-30 (16-12)
Junior: MKC SE – Alba Fehérvár 27-32 (15-18)

Serdülő: Siófok KC - MKC SE 15-13 (9-9)

Köszönjük a szurkolást, számítunk rátok legközelebb is! Hajrá csajok, hajrá MKC!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.