Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Január 05. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: Flesch Károly Kulturális Központ

Tehetségkutató verseny a FIÓK Ifjúsági Klub szervezésében

Tehetségkutató verseny a FIÓK Ifjúsági Klub szervezésében

Harmincöt produkció mutatkozik be a Flesch Károly Kulturális Központ színháztermében 2013. január 11-én 15 órától.

Az Új Széchenyi Terv által 100%-ban támogatott „FIÓK Ifjúsági Klub” c. projekt 2012. február elsején indult, és már 2013. január 11-én tehetségkutató versenyt szervez a mosonmagyaróvári és kistérségi fiatalok körében. A fellépők a projekt célcsoportjából kerültek ki, és főleg azon fiatalok közül, akik rendszeresen látogatták az eltelt egy évben a Klubot.

FIÓK Ifjúsági Klub néven nyert 100 %-os támogatottságú pályázatot Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében. A projekt időtartama huszonnégy hónap, a támogatás összege pedig 55.919.187 forint. Az ötlet, a pályázat összeállítása és a megvalósítása két intézmény szakembereinek együttes munkáját dicséri: Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ és a Flesch Károly Nonprofit Kft. Az elmúlt egy évben már több mint kétezer fiatal fordult meg a FIÓK-ban, jártak rendezvényein, igénybe vették napi szinten a szolgáltatásait, és kaptak segítséget.

Három kategóriában indulhatnak a fiatalok a FIÓK Ifjúsági Klub által szervezett Ki-Mit-Tud tehetségkutató vetélkedőn: zene, tánc és próza. A jelentkezési határidőig harmincöt produkcióval jelentkeztek a 12 és 29 éves korosztályból. A legnagyobb érdeklődés a zene kategóriát övezi, ott három korcsoportra is kellett osztani a jelentkezőket.

A zsűri elnöke Novák Péter színész, énekes, zeneszerző, műsorvezető. A zsűri tagjai elismert helyi fiatal tehetségekkel foglalkozó szakemberek: Bakó Tünde a Flesch Károly Kulturális Központ művelődésszervezője, Hoskó Gyöngyi a Kossuth Lajos Gimnázium magyar nyelv és irodalom szakos tanára, O. Cser Zita az Ujhelyi Imre Általános Iskola tánc és drámapedagógusa és a Theatrum Ad Flexum Amatőr Színtársulat tagja és koreográfusa, és Hernádi Sándor nyugalmazott zenetanár, a zeneiskola volt igazgatója, a Kühne Fúvószenekar és a Moson Big Band vezetője.

Minden kategória első három helyezettje díjazásban részesül, továbbá kiosztunk egy közönség díjat is. Ízelítőként a díjak között van fellépési lehetőség a Szent István Napok Nyári Fesztivál 2013-as rendezvénysorozata keretében a nagyszínpadon, továbbá demolemez készítés stúdióban, egy gitár, kalandpark és paintball pálya belépők. A közönségszavazatot leadók között is értékes díjat sorsolunk ki a rendezvény végén. A rendezvényt két részletben bonyolítjuk, a szünetben a Klub színpadán fellép a BMB együttes és Feng Ya Ou Ferenc HUTZ zenekara. A rendezvényre a belépés a szurkolók és a közönség számára díjtalan. Mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők.

A FIÓK Ifjúsági Klub Mosonmagyaróváron a Flesch Központban minden hétköznap délután 14 órától este 20 óráig, szombaton pedig 10 órától 14 óráig várja az érdeklődőket. Minden szolgáltatás és rendezvény a résztvevők számára ingyenes. A tanácsadásokra kérik csak az előzetes bejelentkezést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.