Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Május 04. 23:00, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata

Tavaszi lomtalanítás Mosonmagyaróváron

Tavaszi lomtalanítás Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. ismét megszervezi a lomtalanítást koncentrált gyűjtőpontokon, ellenőrzötten az alábbiak szerint:

  • A mosoni városrészben két gyűjtőponton egyidejűleg, az Iskola utcai beépítetlen önkormányzati területen és a Mosoni temető ill. szabad strand mögötti önkormányzati területen (Csikusz, szabad strand felőli megközelítéssel) lesz elhelyezhető a lom konténerekbe 2017. május 5-én, pénteken 12-17 óráig, május 6-án, szombaton 8-16 óráig.
  • A magyaróvári városrészben két gyűjtőponton egyidejűleg, a Kapucinus u. sóház mögötti parkolóban és a Flesch K. Kulturális Központ parkolóban (Károly u. felől) lesznek kihelyezve a gyűjtőkonténerek 2017. május 12-én, pénteken 12-17 óráig, május 13-án, szombaton 8-16 óráig.

A háztartási lomot a kihelyezett gyűjtőedényekbe kell rakni szétválogatva, szelektíven! Veszélyes hulladékot (akkumulátor, vegyszer és gyógyszermaradványok, festékes doboz, olajos flakon, galvánelemek, elhasznált gumiabroncs/autógumi/, stb.), zöld hulladékot és építési törmeléket a konténerekben elhelyezni tilos!

A még értékes összetevőket, felhasználható alapanyagot jelentő hulladék, mint pl. a papír, műanyag, fém, üveg elhelyezésére, ártalmatlanítására egész évben lehetőség van a szelektív gyűjtőszigeteken. Mindenféle hulladékfajta (veszélyes is) elhelyezhető a Gabonarakparton a hulladékudvarban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.