Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2011. November 10. 06:09, csütörtök | Helyi
Forrás: Mosonvármegye

Átadták az inkubátorházat

Átadták az inkubátorházat

November elején mutatták be a sajtó képviselőinek ünnepélyes keretek között a MowinParkban az elkészült Inkubátorházat.

November elején mutatták be a sajtó képviselőinek ünnepélyes keretek között a MowinParkban az elkészült Inkubátorházat. - A hónap második felében már birtokba is vehetik a használók - mondta Bella Sándor, a Movinnov Kft. igazgatója, aki elmondta azt is, hogy a megkötött szerződések mellett további érdeklődőkkel is tárgyalnak.

A projekt jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a rendezvényen dr. Nagy István polgármester és dr. Árvay István alpolgármester is szólt a beruházás jelentőségéről, arról a vállalkozóbarát környezetről, amelyet a város törekszik kialakítani.
A 850 négyzetméter alapterületű négy csarnokrészt, hat irodát, tárgyalót és szociális helyiségeket tartalmazó létesítmény tíz-tizenkét vállalkozás számára ad helyet. Ezen felül maga a beruházás kb. harminc új munkahelyet teremt. Az új épületben olyan mikro, kis-, vagy középvállalkozások bérelhetnek csarnokot, irodát, amelyek most indítják, vagy három éven belül kezdték meg tevékenységüket.
Az inkubátorház, fejlődési lehetőséget biztosít az olyan új, vagy növekedésben lévő vállalkozásoknak, amelyek nem rendelkeznek saját irodával, műhellyel, irodatechnikai berendezésekkel, még nem eléggé jártasak a vállalkozás üzletvitelében. Cél: védeni az induló vállalkozásokat azzal, hogy mesterségesen kedvezőbb környezetet teremtenek számukra a valódi piaci viszonyoknál, ezáltal csökkenhet a kudarcba fulladt vállalkozások aránya.
A pályázat teljes költségvetése 176 millió Ft, ebből a beruházás és az eszközbeszerzés közel 160 millió.
Az uniós pályázatból megvalósuló beruházáshoz a város 30 százalékos önrészt biztosított. (Fotó: Balassa)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.