Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Szeptember 28. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: Flesch Kft.

Átadták a megújult Csecsemő és Gyermekosztályt a Karolina Kórházban

Átadták a megújult Csecsemő és Gyermekosztályt a Karolina Kórházban

A mai nappal visszaköltözött a régi helyére a Csecsemő és Gyermekosztály Mosonmagyaróváron.

A „Karolina Kórház központi egységeinek tömbösítése, krónikus osztály bővítése, korszerű ellátást biztosító orvostechnológia és IT eszközök fejlesztése” c. projekt keretében mintegy 758 millió forint uniós támogatást nyert a mosonmagyaróvári Karolina Kórház – Rendelőintézet, ezen program keretében korszerűsítették és újították fel a Csecsemő és Gyermekosztályt.

A gyermekgyógyászati szakmacsoport a korábbi rekonstrukciós felújítások mindkét üteméből kimaradt, infrastrukturálisan elavult, tornaterme korszerűtlen volt, hotel szolgáltatásai messze elmaradtak az egész intézmény szolgáltatási színvonalától. Gondot okozott a szülők elhelyezése is. Szeptember 27-től egy megújult, korszerű, igazán gyermekbarát osztályra költözhetnek vissza a dolgozók és a kis betegek.

Az osztályon 4 db kétágyas és 1 db egyágyas korszerű kórtermet alakítottak ki, melyekben már lehetővé vált a szülő-gyermek elhelyezése egy kórteremben. Két-két kórteremhez tartozik 1-1 fürdő-WC egység. Továbbá a teljesen felújított Gyermekosztályon elkészült az infrastrukturális háttere a Gyermekambulanciának és a kisgyermekek részére fenntartott vérvételi helyiségnek. Az ablakok cseréje is megtörtént mire most visszaköltözött az osztály a helyére.

Az osztályon 9-10 fekvőbeteg egyidejű elhelyezésénél nagyobb igény nem várható, így a kórtermek kialakítása során figyelembe vették, hogy a beteganyag heterogén, ezért van általános gyermekgyógyászati, és elkülönítő kórterem is. Továbbá a beteg gyermekeket korszerű tornaszoba, és a komfortérzetüket növelő inspiráló játszószoba is készült.

Az osztály akadálymentesítése megvalósult, akadálymentes mosdóblokkok építésével, a közlekedő padlóburkolatán a gyengén látók számára sötét színű vezetősávot alakítottak ki. Hasonló célt szolgálnak az élénk színű kapaszkodók és élvédők is.

A beruházás műszaki munkálatainak végén cél volt, hogy az osztályon a kis betegek minél nyugalmasabb, kellemesebb, otthonosabb környezetben tölthessék a kórházi időszakot. Ebben önkéntesek, vállalkozók, támogatók segítettek. A kreatív tervezői és kivitelezői munkát Király Darinka végezte, a sok-sok üvegmatricát, dekorációs kiegészítőket a FIÓK Ifjúsági Klub munkatársai és fiataljai készítették. Az átadó ünnepségen minden támogatónak és önkéntesnek köszönetet mondtak, akik emléklapokat vehettek át, és együtt nézhették meg az elkészült Csecsemő és Gyermekosztályt.

A projekttel kapcsolatban ingyenesen hívható zöld szám +36-80/205-237 működik, munkanapokon 10 és 15 óra között.

További információ a www.karolinakorhaz.hu honlapon található!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.