Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. December 21. 08:18, szerda | Helyi
Forrás: MRFK

Szórakozó fiatalokat raboltak ki….

Szórakozó fiatalokat raboltak ki….

Előzetes letartóztatásuk indítványozása mellett, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság öt rendbeli rablás és kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

A két gyanúsított december 17-én, szombaton hajnalban egy mosonmagyaróvári szórakozóhelyen csatlakozott hívatlanul egy öt fős asztaltársasághoz.
A hozzájuk lépő, láthatóan bódult állapotban lévő 22 éves mosonmagyaróvári férfi mintegy megfélemlítésként először börtönviselt múltjával kezdett kérkedni a srácoknak, majd húszezer forint megfizetésére szólította fel őket. A fiatalok egyáltalán nem értették a szituációt, hiszen elmondásuk szerint semmiféle tartozásuk nem állt fenn az eddig csak látásból ismert férfival szemben. A mindenáron verekedést provokáló, agresszívan viselkedő gyanúsított a srácokat egyre erőteljesebben szidalmazta, fenyegette, miközben 19 éves társa mindvégig „őrködött”, megakadályozva azt, hogy a sértettek bármi módon menekülni tudjanak a helyiségből.
A megfélemlített csapat két tagjától végül 14.000,-Ft-ot sikerült a magát felhergelő gyanúsítottnak megszereznie, a többi három srác „aprópénzére” már nem tartott igényt.

Az eseménynek végül a kiérkező járőrök vetettek véget, akik előtt a két gyanúsított személye nem volt ismeretlen.
Az idősebbik férfi ez év májusában szabadult feltételesen, de ellene jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban garázdaság és súlyos testi sértés miatt. Fiatal társa ugyancsak garázdaság miatt állt már bíróság előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.