Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. November 12. 12:22, szombat | Helyi

Szociális Munkások Napja - november 12.

Szociális Munkások Napja - november 12.

A Szociális Munka Napja azért lett november 12-e, mert a Szociális Munkások Nemzetközi Szervezete 1997. november 12-ére meghirdette a Szociális Akció Nemzetközi Napját, amelynek fő témája a kirekesztés elleni harc volt.

A nemzetközi akciónap emlékére, illetve az akciónap tartalma miatt született az a javaslat, hogy ezentúl Magyarországon (legelőször Nógrádban) minden évben november 12-e legyen a Szociális Munka Napja.

Ezt követően megindult a szervező munka, amely azt célozta, hogy a kezdeményezés váljon Országos mozgalommá, váljon elfogadottá a nap. 1997. november 12-ét követően egyre több megyében, városban, intézményben szerveztek ünnepséget. A megyék, városok díjakat alapítottak a legjobbak elismerésére.

A Szociális Munka Napjának legitimációja 2000. augusztus 30-án következett be, amikor is az országos írott sajtóban megjelent a hír, hogy a „szociális területen dolgozók november 12-én, a szociális munka napján kapják meg az ígért egyszeri bérkiegészítést". Az országos sajtóban ekkor jelent meg a november 12-i dátum és a szociális munka napja megnevezés.

Mosonmagyaróváron tegnap a Fehér Ló Közösségi Házban adták át a kitüntetéseket, okleveleket és díjakat az arra érdemes személyeknek.

Az ünnepi műsorról a Theatrum ad Flexum gondoskodott, az ünnepi beszédet dr. Ivancsics János alpolgármester tartotta.

A kitüntetettek:

Hushegyi Istvánné

Fodorné Korner Éva

Kopf Katalin

Dr. Budaházy György

Kránitz Lászlóné

Takaró Lajosné

Török Istvánné

Liszkai Ákosné

Bertalan Józsefné

Kálmán Éva

Kelemen Tiborné

Kopácsi Sándorné

Nagy Tamásné

Peterdy Melinda

Csendes Ibolya

Nagy Csabáné

Hoffman Attiláné

Höber Krisztina

K.né Kovács Zsuzsa

Dovigyel Lászlóné

Láng Dénes

Gratulálunk a díjazottaknak!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.