Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Május 20. 12:03, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Szlovákiában gyártja majd elektromos kisautóját a Volkswagen

Szlovákiában gyártja majd elektromos kisautóját a Volkswagen

Szlovákiában tervezi gyártan elektromos kisautó modelljeit a Volkswagen az Automotive News Europe hírportál német Handelsblatt lap jelentését idéző beszámolója szerint.

A Handelsblatt értesülése szerint a Volkswagen a VW Up, Skoda Citigo és Seat Mii modelleket gyártó pozsonyi üzemében készül gyártani az új elektromos kisautó modellcsaládot évi 200 ezres példányszámban.

Az elektromos kisautót a Volkswagen eredetileg a németországi Emdenben tervezte gyártani, az alacsonyabb munkaerőköltségek miatt azonban végül Pozsony mellett döntött. Az emdeni üzemet a Handelsblatt értesülése szerint az elektromos SUV modell Zwickauból áthelyezett gyártásával kívánja "kompenzálni" a Volkswagen.

A Volkswagen márciusban jelentette be, hogy az új elektromos kisautó modell fejlesztését a Seat márka vezetésével fejlesztik ki. A modellcsalád első példányát 2022-ben tervezik bemutatni és a modell különböző változatai a csoport VW és Skoda márkájának neve alatt is kaphatóak lesznek. Az új elektromos autó a VW Up, a Skoda Citigo és a Seat Mii elektromos változatait váltja fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.