Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Szeptember 03. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: Szigetköz Fesztival

Szigetköz Ízei, Vármegye Borai Fesztivál

Szigetköz Ízei, Vármegye Borai Fesztivál

Idén 6. alkalommal mutatkozik be a Szigetköz Fesztivál.A rendezvény helyszíne a Szigetköz fővárosa: Mosonmagyaróvár, azon belül is a varázslatos hangulatú Óvári Vár-árok és környéke.

A térség 70 ezres lélekszáma önmagában is elegendő méretű egy ekkora fesztivál megrendezéséhez, de ehhez még kapcsolódik a határokon túli testvérvárosok érdeklődése is. A támogatásukkal és az általuk delegált fellépőkkel a közönség is nemzetközivé (osztrák, szlovák és magyar) alakult.

A rendezvény célja hogy Mosonmagyaróvárra vonzza az országból és a határon túlról érkező, borokat kedvelő, gasztronómia iránt érdeklődő, és szórakozni vágyó közönséget.

A rendezvény programjait a hagyományőrzés jegyében alakítjuk ki: kiemelkedő célunknak tekintjük megmutatni a látogatóknak a magyar kultúra elfeledett szépségeit. Különös gonddal keressük az eredeti magyar portékákat vásárunkra, a hagyományos előadásokat és játékokat a gyermekrendezvényeinkre. Már megszokott módon a legkiválóbb magyar borok és pálinkák sorakoznak majd fel a borfaluban, a vendéglátók a legjobb magyar ételekkel várják a rendezvényre látogató közönséget, az estéket pedig a legnépszerűbb magyar fellépők színesítik idén is.

A rendezvény közönsége

A ,,hármas határ'', a háromnyelvű rendezvény, a kiállítók sokfélesége, vásárosok egyedi-, bio-, vagy egyszerűen csak figyelemfelkeltő portékái, a színes programok, a káprázatos történelmi helyszín, és a szomszédos Burgenlandból, Csallóközből is érkező fellépők biztosítékai a színes, fergeteges fesztiváli hangulatnak.

A rendezvény különösen kedvez a magyar gasztronómia, a jó borok, pálinkák és az ételkülönlegességek kedvelőinek. Fontos feladatunknak tekintjük azt is, hogy valamennyi korosztály számára vonzó programokat állítsunk össze, így kínálva valódi kikapcsolódást a gyerekeknek, szülőknek, és a nagyszülőknek egyaránt.

A fesztiválon MINDEN PROGRAM INGYENES a szponzorok jóvoltából.

Az előző évek leghíresebb koncertjei: (a teljesség igénye nélkül) Keresztes Ildikó, Charlie, Fenyő Miklós, PA-DÖ-DÖ, Oláh Ibolya, Piramis, Kasza Tibi, Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar, Török Ádám és a MINI, Janis Joplin-, Erick Clapton-, LGT emlékzenekarok…

dén a fesztivál keretein belül szeretnénk a következő koncertekkel meglepni a látogatókat: Kiscsillag (Kispál és a borz frontemberének új zenekara), Tóth Vera és zenekara, Belmondo, Nagy Feró, illetve lehetőségekhez mérten fellép számos más neves előadó és a helybéli kiváló együttesek.

Az idei év saját programjai:

A Vármegye Hangja

A 2010-es évben először Vármegye hangja címmel valósítottunk meg a tehetségkutató verseny ötletét, melyen a határon innen és túlról is szép számmal akadtak jelentkezők. A verseny a fesztivál vasárnapi napjának várakozáson felüli sikeres attrakciója lett. A nagyszámú néző közönség, a tehetséges fellépők és a remek hangulat különösen értékes elemévé varázsolta a versenyt a fesztiválnak. E programunkat a hatalmas érdeklődésre tekintettel idén ismét meghirdetjük.

A Vámegye Ásza

2012-ben első alkalommal nem csak az énekesek mutathatják meg magukat a nagyérdeműnek. Idén szeretnénk felhívást intézni a Szigetköz minden - magában bárminemű tehetséget érző - bátor jelentkezőjéhez, hogy nevezzen a Vármegye Ásza Ki Mit Tud megmérettetésünkre. A versennyel a szombat délutáni időszakot szeretnénk színesíteni.

A Vámegye Brigádja

Idén szeretnénk a térség vállalkozásait is bevonni a fesztivál mulatságaiba. A Vármegye Brigádja címet az a cég nyerheti el, amelynek delegált brigádja a hagyományőrző csapatversenyben a leggyorsabbnak, legügyesebbnek és legbátrabbnak mutatkozik.

Várjuk a cégek jelentkezését, érdeklődését: info@szigetkozfesztival.hu

Gyermekprogramok

A fesztiválon hagyomány az is, hogy a gyerekeknek részére külön programokkal készülünk: játszóház, bütykölde, kézműves foglalkozás várja a gyerekoldalra látogatókat és a gyermekszínpadon egész nap előadások, bábszínház, kisállat-bemutató, bohóc-és bűvészműsor szórakoztatja a kicsiket és nagyokat. Rengeteg kisgyerekes család látogatja a fesztivált ennek érdemeként.

Tekintettel a tavalyi Vár-tó átcsúszás nagy sikerére, idén első alkalommal szeretnénk a Vár-tó környékén egy kalandparkot berendezni, mely a nagyobb gyerekeknek és a fiataloknak is egyaránt nyújtana extrém szórakozási lehetőséget.

Minden évben a helyi Karolina Kórház együttműködésével EÜ szűrővizsgálatokat is végzünk egy erre a célra felállított sátorban, díj nélkül.

A fesztivál honlapján, (www.szigetkozfesztival.hu), vagy akár facebook oldalunkon is (facebook.com/szigetkozfesztival) sok érdekességet és információkat találhatnak, de örömmel állunk rendelkezésükre e-mailben vagy telefonon is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.