Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Augusztus 11. 15:59, péntek | Belföld
Forrás: mti.hu

Sziget - A Liza, a rókatündért szerették eddig legjobban a fesztiválozók

Sziget - A Liza, a rókatündért szerették eddig legjobban a fesztiválozók

A Liza, a rókatündér tetszett eddig legjobban a Sziget fesztivál közönségének azon filmek közül, amelyeket a Magyar Nemzeti Filmalap és a Sziget közös mozisátrában láthatnak a fesztiválozók -

- bár olyan filmek, mint a Kincsem vagy a Testről és lélekről még hátravannak.

A helyszínen dolgozó önkéntesek az MTI tudósítójának elmondták, hogy eddig egyértelműen a Liza, a rókatündér volt a közönség kedvence. Általában ki-be járkálnak a nézők a filmek alatt, egy ember átlagosan 10-30 percet tölt bent, de Ujj Mészáros Károly filmjét a betérő közönség szinte minden tagja végignézte, és a kiszűrődő zajokból ítélve "meglehetősen jól mulattak" rajta.
Hozzátették, hogy közönség nagy része jellemzően külföldi, de mivel a filmeket angol felirattal vetítik, az ő számukra is maximálisan élvezhetők a magyar alkotások. A külföldi nézők a tapasztalatok szerint szeretik a magyar filmeket, humorosnak és különleges hangulatúnak tartják őket.
A nézők egy szavazóládába bedobhatják a nekik legjobban tetsző film címét is, így a Sziget végére kiderül, melyik film volt az abszolút kedvenc.
A légkondicionált mozisátrat harmadik alkalommal állították fel a fesztiválon, ahol minden nap több időpontban a legnagyobb magyar mozisikereket, nemzetközi filmfesztiválok hazai kedvenceit vetítik.
Látható lesz még többek között a Berlinalén Arany Medve-díjas Testről és lélekről című film, a Kincsem, az 1945 című történelmi dráma és a Brazilok című vígjáték is, valamint olyan klasszikus magyar alkotások, mint a felújított és digitalizált Körhinta, a Moszkva tér vagy a Macskafogó.
A közönségnek a hűs sátor mellett pattogatott kukoricával is kedveskednek a szervezők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.