Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Augusztus 15. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Szerdára 30 centivel emelkedhet a Duna vízszintje

Szerdára 30 centivel emelkedhet a Duna vízszintje

Jelenleg nagyon alacsony a vízállás a Dunán, de jövő szerdára körülbelül 30 centiméterrel fog emelkedni a vízszint a hét elején lehulló csapadék miatt.

mondta Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője az M1 aktuális csatornán pénteken.

A hazai folyók vízszintje a hosszú ideje tartó hőség miatt nagyon alacsony, a Tiszán, a Dunán és a kisebb folyókon is már sokfelé megközelíti a vízállás a valaha mért legkisebb szintet - közölte. Példaként említette, hogy a Tiszán, a Kisköre-alsó vízmércénél a vízszint egy centivel, Szolnokon kettővel haladja meg a valaha mért legkisebb vízállást, Dél-Magyarországon már vannak kiszáradt medrek is, Nyugat-Magyarországon, a Kerkában pedig már alig van víz.

Siklós Gabriella hozzátette: a Dunán Dunaföldvár és Szob között 12 olyan gázló van, ahol az alacsony vízállás miatt alapos körültekintést igényel a hajózás, a legkritikusabb a helyzet Gödnél. Mindezek ellenére sem a Dunán, sem a Tiszán nem kellett jelentős vízminőségi problémákkal megküzdeni.

Augusztus 17-ére és 18-ára a meteorológusok a Duna és a Tisza vízgyűjtő területére is jelentős mennyiségű, 10-70 milliméter közötti csapadékot jeleznek, ami azt jelenti, hogy megemelkedik majd a folyók vízszintje - ismertette. Példaként említette, hogy Budapestnél a Duna vízszintje most 106 centiméter, de a vízgyűjtő területen lehulló csapadék hatására jövő szerdára 135 centi körülire fog emelkedni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére