Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. December 19. 16:19, kedd | PR

Személyi kölcsön karácsony előtt?

Személyi kölcsön karácsony előtt?

Az évvége időszaka a derű és bizakodás időszaka. Örülünk, hogy befejezzük ezt az évet, ünnepi a hangulat. Szeretnénk boldognak látni szeretteinket, netán megmutatni, milyen pompás ajándékokat tudunk venni -

-milyen fényes tud lenni nálunk a karácsony. Szinte mindenki több mindent vásárol ilyenkor, mint előzetesen tervezte.

Évvégi túlpörgés

Nem kell feltétlenül magunkat hibáztatunk, van az adventtől szilveszterig tartó időszakban valami, ami magával ragadó. Még a tőzsdén is hatalmas bizakodás árasztja el a profi befektetőket, ilyenkor sokkal nagyobb a hozam, megugrik a vásárlási kedv. Az évvégi pörgést Mikulás-ralinak nevezik a tőzsdei szlengben.

Annyiban érdemes kapaszkodnunk a valóság talajához, hogy mégha sokat költünk is év végén, próbáljunk azért a pénzügyi kereteink között maradni. Előfordulhat, hogy kölcsönhöz folyamodunk, és ebben semmi rossz nincsen, ha biztosak lehetünk abban, hogy gond nélkül visszafizetjük.

A karácsony előtt a hatalmas csillogás és általános vidámság hozhat minket vásárlós hangulatba. Ha már kölcsönt veszünk fel, a személyi kölcsön kedvezőbb megoldás, mint az áruhitel.
Attól óvakodjunk, hogy meglátunk valamit a boltban, és még aznap megvásároljuk áruhitel segítségével, mert nincs rá elég pénzünk.

Sokszor felajánlják a kereskedők, hogy tetessük félre, foglalózzunk le a terméket, ha nem azonnal vásároljuk meg, mert elviszik az orrunk elől. Ám a korlátozott darabszám ritka jelenség - utánvétel is létezik, ha kifogy a készlet. Valószínűleg akkor is megkapjuk az adott terméket, ha jól meggondoljuk a vételt, és mondjuk egy héttel később megyünk érte.

Van olcsó és drága hitel

Az áruhitel előnye, hogy azonnal hozzá lehet jutni, ez a hiteltermék azonban jellemzően nem követi a jegybanki alapkamat változását, vagyis nem lett kimondottan olcsó az utóbbi időszakban. Akár a 30-40 százalékos THM is elképzelhető, és így nehéz azt mondani, hogy jó vételt csináltunk. Ha veszünk egy 350 000 forintos 3d nyomtatót például, a 30 százalékos kamat esetén plusz 105 000 forintot is ráfizethetünk. Az áruhitelnél az apró betűs részekre is figyeljünk oda alaposan.

A személyi kölcsön esetében 3-4 munkanap alatt utalják a pénzt, és a kamat igencsak kedvezően alakul, lehet akár 8 százalékos is. Az ügyintézés pár napja épp elég arra, hogy belegondoljunk abba, arra az adott ajándékra, wellness hétvégére vagy egyébre fordítjuk-e, netán valami másra. Itt nincs ingatlanfedezet, sokat számítanak azonban a jövedelemviszonyaink, a hitelképességünk.
Nagyon eltérő, mekkora összeget vehetünk fel személyi kölcsönnel, ha más-más futamidővel számolunk.

Mivel 30-40 százalékban fixált a jövedelmünkhöz képest a havi törlesztőrészlet, minél hosszabban törlesztünk, annál nagyobb összeg lehet a miénk. Ne feledjük, hosszabb futamidő esetén több kamatot fizetünk a banknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.