Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Október 21. 00:00, szombat | Helyi

Személyes üzenet a viseld.hu-tól – Olvasóinknak

Személyes üzenet a viseld.hu-tól – Olvasóinknak

Ritkán kapunk olyan megkeresést, hogy egy köszönő üzenetet tegyünk közzé, de most ez történt! Ráadásul elég személyesre sikerült.

Kis vállalkozásunk 2015 tavaszán indult útnak. Az ötlet picit korábban született. Kezdetben csak egy gondolat volt, amit tettek követtek. – kezdte az érdekes beszámolót a tulajdonos, Kaszás Balázs.


Először fehérneműt szerettünk volna feliratozni. Azon ötleteltünk Ress Zsuzsával, a párommal és egyben üzlettársammal, hogy azt miként tudnánk kivitelezni.

Ám a későbbiekben már világossá vált, hogy a póló nyomtatás felé kell elindulnunk. Első nekifutásra azt kellett kitalálnunk, hogy a pólókat miként fogjuk elkészíttetni. Körbejártuk Mosonmagyaróvárt töviről - hegyire, de sajnos egy varrónő sem akarta elvállalni a pólók összevarrását. Aki meg elvállalta volna, ő csak a varrást csinálta volna meg. Az anyagot, a szabást nekünk kellett volna megoldani. Hamar rájöttünk, hogy ezt Mosonmagyaróváron belül nem tudjuk kivitelezni. Több nagykert felkerestünk mire egy magyar cég kedvező áron beszállította nekünk a textilt.

Már csak a technika hiányzott, amivel megnyomtathatjuk a pólókat. Több céghez ellátogattunk Magyarországon belül. Nyílt napok és megbeszélt időpontok követték egymást, mire egy remek céget találtunk, akiktől a kezdő felszerelést megvásároltuk.

Lassacskán szert tettünk a nyomtatás minden csinyjára-bínjára. A vectoros ábrázolás és a grafikai szerkesztést nagy ambíciókkal megtanultam, amit a mai napig csiszolgatok.

Készítettünk egy webáruházat, amit teljesen üresen meg is vásároltuk.
Kezdetben a feltöltött termékek nem hoztak sikert. Nem volt vásárlónk a neten. Hamar rájöttünk, hogy mélyebben el kell merülnünk az online értékesítés témákörében - is. A keresőptimalizálástól a facebook-marketingig átfogóan nekiláttunk magunkba szívni a tudást, amit a hétköznapokban is tudunk alkalmazni.

Már csak a gyártásnak kellett helyet találni. így jött az ötlet, hogy a nappalink tv-nézős funkcióját elvesszük és berendeztük a kis póló nyomtató műhelyünket. Sokkal egyszerűbb volt otthonról dolgozni, mivel a pénzügyi forrásunkat fő állásunkból fektettük be. "Kényelmesebb" volt munkaidő után otthon dolgozni.

Ez kb. 2 hónapig működött is. De az, hogy nagyobb réteghez eljusson a hírünk, nyitnunk kellett Mosonmagyaróvár felé.

Kivettünk a Kormos lakótelepen egy nagyon pici, 18 m2 üzlethelységet. Hatalmas lépésnek számított, mivel még soha nem volt üzletünk. Egy picit emelkedett a forgalom, végre nem csak vitt az üzlet, hanem egy picit hozott is, és nem 100 % önerőből kellet fenntartani. Zsuzsának és nekem is megvolt a főállásunk, mivel annyit nem jövedelmezett a vállalkozás, hogy függetlenedjünk.
Rettentő nehéz volt egy fix nyitva tartással határidős munkákat elvégezni. Ilyenkor Zsuzsa anyukája segített be nekünk.

Ez így ment 9 hónapon keresztül, amikor egy olyan lehetőség jött velünk szembe, hogy a Magyar utca közelébe, a város szívébe költözhettünk, a Kötélgyártó utcába. Szuper volt!

Éreztem, hogy ennek működnie kell! Már csak 30 órában dolgoztam ekkoriban a munkahelyemen, amit utáltam, mivel nem csinálhattam azt, amit igazán szeretnék.
Zsuzsa főállásban volt, de neki a főnöke igen pozitívan állt hozzá, hogy máshol is dolgozik. Sajnos nekem nem nézték jó szemmel. Hamar világossá vált, hogy fel kell mondanom. Ezt meg is tettem, amit hamarosan Zsuzsa is követett.

Most egy számunkra nagy lépés következik ismét. Egy újabb üzletbe költözünk, ahol már raktárkészletet is tudunk tartani. 60 nm2 helyiséget sikerült kibérelnünk a Kökény utca 9.-ben, ahova szombaton, október 14 - én át is költöztünk. Kedden, október 17-én már itt várjuk régi és új ügyfeleinket, rengeteg ambícióval.

Köszönünk mindent és reméljük, minket választotok ezentúl is!
Viseld.hu csapata: Kaszás Balázs és Ress Zsuzsa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.