Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Március 31. 07:11, szombat | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Szalai Tamás bombaformában

Szalai Tamás bombaformában

Idén borsot törhet akár a legnagyobb sztárok orra alá is Szalai Tamás, állítja Angyal Zoltán.

Az olimpiai B keret felkészülését felügyelő szakember 4 hetet töltött a fiatalokkal a spanyolországi Sevilla-ban és elégedett az elvégzett munkával.

Hány versenyző vett részt a szombaton véget érő edzőtáborban?

15 férfi kajakos versenyzővel dolgoztuk végig az elmúlt 4 hetet. Öten közülük 200-as versenyzők, a többi fiatal 1000 méterre készül. A 200 méteres felkészítésben Tokár Krisztián és Pál Zoltán volt a segítségemre, az 1000 méteresben pedig Kiss István.

Mennyire elégedett az elvégzett munkával?

Hasznos volt az elmúlt 4 hét, azt mondhatom, hogy nagyon jól dolgoztak a fiatalok. Amit terveztünk, azt el is tudtuk végezni, betegség sem és az időjárás sem akadályozta az edzésmunkát. A visszajelzések a versenyzők és az edző kollégák részéről is nagyon jók. A legfontosabb, hogy végre nem szanaszét készült mindenki, az összetartásnak köszönhetően hatékonyabb munka zajlott. 2 hete el tudtuk kezdeni próbálgatni a párosokat, amelyek kezdenek kialakulni, jó dolognak tartom, hogy itt lehettünk.

Ki az, aki kiemelkedően teljesített az elmúlt hetekben?

Szalai Tamást illeti a legnagyobb dicséret, nagyon jó formában van, szerintem számolni kell vele 1000 méteren. Rajta kívül példamutatóan dolgozott Gönczy Gábor, Németh Tamás, Winkler Máté, valamint a 200-asok közül Horváth Bence és Hérics Dávid is. Egyébként tényleg mindenki jól teljesített, azok is hamar felzárkóztak, akiknek az edzőtábor elején még voltak lemaradásai.

Milyen összetételű párosok alakultak az edzőtábor során?

Ígéretes a Gönczy-Szalai páros, mindkét versenyző motivált és nagyon jó formában van, borsot törhetnek a menők orra alá. Érdekes páros lehet a Dombvári-Vereckei egység is, hiszen Bencében ott van a fiatalos harci kedv, Ákosban pedig a sokéves tapasztalat. Jó dolog sülhet ki belőle, ugyanis ezek a gyerekek még tapasztalatlanok, az idősebb versenyző rutinja biztonságot ad nekik.

Mekkora az esélye ezeknek a fiataloknak, hogy a Londonba utazó csapat tagjai lehessenek?

Ez a keret kimondottan nem az idei olimpiára, hanem a 4 év múlva megrendezésre kerülő rioi játékokra készül. Ettől függetlenül ezek a versenyzők mindent meg fognak próbálni, hogy már idén bekerülhessenek az Európa-bajnokságra, vagy akár az olimpiára utazó keretbe, erre azonban kevés esélyük van. Szalai Tamás, Gönczy Gábor és Dombvári Bence azonban okozhat meglepetést a legjobbaknak is, főleg, ha 1000 párosban jól fognak teljesíteni.

Forrás:http://www.kajakkenusport.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.