Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Január 24. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Szakértő: Magyarországon élénkebb a munkaerőpiac jó néhány európai tagországhoz képes

Szakértő: Magyarországon élénkebb a munkaerőpiac jó néhány európai tagországhoz képes

A koronavírus-járvány ellenére Magyarországon élénkebb a munkaerőpiac, mint jónéhány európai uniós tagországban - mondta az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány vezető kutatója az M1 csatorna szombat reggeli műsorában.

Pásztor Szabolcs hangsúlyozta: az uniós tagállamok közül Magyarországon a negyedik legalacsonyabb a munkanélküliség, ezen a listán előtte csak Németország, Csehország és Lengyelország áll. Magyarországon 2020 novemberében 4,1 százalékos volt a munkanélküliségi ráta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint, és az Eurostat 2020 harmadik negyedévében 4,4 százalékos munkanélküliséget mért - fűzte hozzá.

A szakértő kitért arra is, hogy az adócsökkentés lendületbe hozhatja a gazdaságot. Emlékeztetett: 2021. január elsejétől mintegy 800 ezer cégnek a felére csökkent a helyi iparűzési adója, az új lakások áfája pedig 27 százalékról 5-re mérséklődik. Egy ilyen áfacsökkentésnek markáns hatása lehet az ipar és a beruházások bővülésére - jelentette ki Pásztor Szabolcs.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk