Városlista
2018. december 15, szombat - Valér

Hírek

2018. Április 03. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd Plébánia

Süteménysütő pályázat A plébánia tortája címmel

Süteménysütő pályázat A plébánia tortája címmel

A Magyaróvári Plébánia a plébániatemplom felszentelésének 350 évfordulója tiszteletére indított Jubileumi éve keretében \"A plébánia tortája\" elnevezéssel hirdet megyei süteménysütő pályázatot.

a kép illusztráció

A kétfordulós megmérettetésben legjobbnak bizonyult „édes munkákat” árusítani fogjuk, a díjazásra (a támogatók jóvoltából) mintegy 200.000 Ft értékű tárgyjutalom áll a szakmai zsűri rendelkezésére.

A pályázati kiírás a www.facebook.com/magyarovaritemplom oldalon megtekinthető. További információ a 20-533-13-56-os telefonon kérhető.

Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd Plébánia
FELHÍVÁS SÜTEMÉNYSÜTŐ VERSENYRE

Idén ünnepeljük az országos műemlékek között nyilvántartott magyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-plébániatemplom felszentelésének 350. évfordulóját. Ebből az alkalomból hirdettük meg a 2018. február 11-től november 25-ig tartó Jubileumi évünket.

Célunk a közösségépítés és a családi kötelékek megerősítése. Szeretettel szólítunk meg minden városban lakó vagy városhatáron kívül élő lányt és fiút, nőt és férfit, a sütéssel kedvtelésből foglalkozót és a hivatásos cukrászokat egyaránt, hogy vegyenek részt „A plébánia tortája” elnevezésű megyei szintű egyéni süteménysütő pályázatunkon.

A „torta” megjelölés csak a pályázat elnevezésében szerepel, de ezen kívül mindenféle-fajta süteménnyel lehet nevezni. A zsűri az által a legjobbnak ítélt tortának „A plébánia tortája”, a legjobb süteménynek „A plébánia süteménye” címet adja. Egy pályázó akár mindkét címért is indulhat egy-egy versenymunkával.

Pályázati információk

A verseny két részből áll. A nemes vetélkedőn indulni szándékozó versenyző először tervezze meg, majd készítse el az „édes pályamunkát”. Ha elégedett az eredménnyel, akkor fényképezze le a művét, és a fotót (a tészta típusa, tölteléke, díszítése, a pontos anyagmennyiségek a recepttel), a készítés leírásával együtt juttassa el zárt borítékban a Magyaróvári Plébánia címére 2018. április 12-én 12 óráig. A zárt borítékon „A plébánia tortája” elnevezés mellett semmit sem kell feltüntetni, de a boríték belsejébe helyezett valamennyi lapra és fotóra rá kell írni a pályázó nevét (és csak egy nevet), lakcímét, mobil telefonszámát és elektronikus elérhetőségét. A beérkezett recepteket a zsűri értékeli.

A pályázat leadása:

Magyaróvári Plébánia — 9200 Mosonmagyaróvár, Szent László tér 1.
(A leadás időpontjáról a 96+205-050 telefonszámon kell előzetesen egyeztetni.)
A pályázat elektronikusan is elküldhető az antal.tukovics@gmail.com címre.
A 2. fordulóba jutottakat legkésőbb április 18-ig értesítjük. A többiek a Plébánia Facebook oldalán (www.facebook.com/magyarovaritemplom) tájékozódhatnak az eredményről.

A sütemények értékelése

Az első akadályt sikeresen vett pályázóknak a kész tortájukat vagy süteményüket a bírálat napján magukkal kell hozniuk. A torták alapterülete legfeljebb 28*28 cm lehet, a süteményeket úgy kell szeletelni, hogy azokból legalább 10 szelet ekkora helyen elférjen. A zsűrizésre 2018. április 25-én 17 órakor kerül sor a Széchenyi-teremben (Mosonmagyaróvár, Városház utca 2. I. emelet). A süteményeket 16.30-ra kell odavinni, és 30 perc alatt kell a szervezők által biztosított tálcán (a magukkal hozott kellékek felhasználásával) elrendezni a fehér abrosszal leterített asztalon. A pályázó érkezéskor kettőssorszámot húz, egyik felét a süteményéhez illeszti, a másikat magához veszi, ugyanakkor a szervezők csak a versenyző nevét és elérhetőségét rögzítik, de a számot nem, — így biztosítható a zsűrizés semlegessége. A zsűri kinézet, íz, állag, eredetiség, kreativitás alapján fogja megítélni a munkákat! A zsűrizés végét minden résztvevőnek meg kell várnia, hogy a sütemény és készítője beazonosítható legyen, enélkül a zsűri az adott munkát az versenyből kizárja. A bírálat után a süteményeket a Családok Átmeneti Otthonának ajánljuk fel.

A zsűri:

  • Fehér Judit cukrászmester (elnök),
  • Bodó Zoltán plébános,
  • Karácsonyi Péter cukrászmester,
  • Mészárosné Lautner Marika cukrászda-tulajdonos,
  • Bertalan Kitti cukrász.

A pályázók jutalmazása és a díjkiosztás

Az eredmény kihirdetésére és a díjazásra 2018. május 19-én a Jubileumi Év alkalmából a Szent László téren szervezett Családi napon kerül sor. A pontos időpontot plakátokon hirdetjük, a díjazottaknak személyes értesítést küldünk. A versenyzők számától és a verseny színvonalától függően, a zsűri az I-VI. helyezettet díjazhatja, összesen 200.000 Ft értékű tárgyjutalommal, emellett oklevéllel is tanúsítjuk a cím elérését, illetve a helyezést. A zsűrinek joga van bármely cím vagy helyezés visszatartására. A 10 órakor kezdődő Családi Napon színes programok várják az érdeklődőket: színpadi produkciók, játszóház, légvár, kavicsfestés, akadálypálya, sakkverseny, Family-kisvonat, az Apnoé zenekar koncertje és sok más érdekesség. A süteménysütő verseny értékelése mellett ekkor kerül sor „Az én templomom” elnevezésű gyermekrajz-pályázaton jó eredményt elértek jutalmazására is.

A nyertes sütemény utóélete

A 2. fordulóba jutott pályázók az értékelés helyszínén történt regisztrálásukkor aláírásukkal lemondanak minden kapcsolódó jogukról a Plébánia javára, s egyben hozzájárulnak ahhoz, hogy „alkotásuk” (a készítő nevének feltüntetése mellett) „A plébánia tortája” (vagy „A plébánia süteménye”) néven szerepeljen a továbbiakban. A szakmai zsűrinek joga van ahhoz, hogy (az alkotó tájékoztatása mellett) a jobbítás szándékával változtatásokat hajtson végre. A legjobbnak ítélt süteményt az arra jelentkező cukrászdák — az elnyert címet, mint nevet használva, a sütemény leírásának és a készítőről szóló információ kifüggesztése mellett — (május 19-től kezdődően, a velük kötött megállapodásban rögzített időpontig és feltételek szerint) árusíthatják.

További információ:
Tukovics Antal Tamás (szervező)
+36-20-533-13-56
antal.tukovics@gmail.com

foto:http://fashiondesigns.club/decoration-de-gateau-au-chocolat/40273

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 14. 10:34, péntek | Helyi

Bihari Kristófnak gyűjt idén az Ad Flexum Caritas csapata

Az alapítvány ma is szeretettel várja a segíteni vágyókat a Flesch Károly Kulturális Központ előtti karácsonyi vásáron.

2018. December 14. 09:45, péntek | Helyi

Ma nyitják meg hivatalosan a Mosonmagyaróvári Jégpályát

Dr. Árvay István polgármester nyitja meg hivatalosan december 14-én, 15 órai kezdettel a Mosonmagyaróvári Jégpályát.

2018. December 14. 09:35, péntek | Helyi

Az idén is meghirdeti az ünnepi tradicionális kikapcsolási moratóriumát az E.ON

Haladékot kapnak azok a lakossági ügyfelek, akiknek tartós számlatartozásuk van. Az E.ON 2018. december 14-től 2019. január 6-ig felfüggeszti a kikapcsolásokat az ünnepekre való tekintettel.

2018. December 13. 22:09, csütörtök | Helyi

Útlezárások helyszínei az idei városi szabadtéri Szilveszter alatt

Az alábbi időpontokban kerül sor az útlezárásokra: