Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Június 09. 20:22, szombat | Helyi
Forrás: saját

Startolt a foci EB!

Startolt a foci EB!

Megnyíltak a szurkolói zónák, Kassai meccset vezet a hétvégén, gyors összefoglaló számokban.

Három lengyelországi Eb-színhelyen már csütörtökön megnyíltak a szurkolói zónák: Varsóban százezren férnek el. Varsóban, Wroclawban és Gdanskban egy nappal a nyitómeccs előtt lengyel és külföldi énekesek koncertjei fogadták a több tízezer szurkolót: Taio Cruz brit énekes és több hangszeren játszó előadóművész, Ray Wilson, a Genesis együttes volt tagja, valamint Pitbull amerikai rapper is fellépett.

Itthon a neten is követhetjük élőben a meccseket

Az m1 csatorna napi hét és fél, míg az MR1-Kossuth Rádió átlagosan két és fél órán át közvetít a pénteken kezdődő Európa-bajnokság legfontosabb eseményeiről. A csoportmérkőzések első szakaszában 18 órakor kezdődik a nap első és 20:45 órakor a második mérkőzése. A pénteki lengyel-görög nyitómérkőzés előtt 17:05 órától várják a képernyők elé a futballbarátokat.

A csoportmérkőzések második szakaszában, június 16-19-ig a mérkőzések azonos időpontban, 20:45-kor kezdődnek, ezért - az MTVA és a Sport TV hosszú távú stratégiai együttműködésének köszönhetően - az egyik találkozót az m1, a másikat a Sport1 közvetíti. Minden találkozó látható lesz a közszolgálati csatornán.

A közmédia gondol az internetezőkre és okostelefont használókra is. Az Eb alatt okostelefonos alkalmazással (IOS, Android és Tablet) a felhasználók akár a telefonjukról is élőben nézhetik a mérkőzéseket.

Kassai vezeti majd a legnépszerűbb meccset

A tavaly világ legjobbjának választott magyar játékvezető az egyik legnépszerűbb meccset kapta. Kassai Viktor vezeti az Eb csoportkörének egyik leginkább várt mérkőzését, a spanyol-olasz rangadót. A legutóbbi két világbajnokság győztese vasárnap 18 órától Gdanskban csap össze egymással a C csoport legnagyobb érdeklődéssel várt meccsén.

A legfurább Eb himnusz

Lengyelország annyira lázba jött az előkészületek alatt, hogy taroltak a hagyományosnak mondható dallamok. Ezzel pedig mindenkit meglepett a hivatalos lengyel csapatindulónak választott remekmű, még magukat a lengyeleket is. A történet röviden annyi, hogy tévés műsoron keresztül pályázhatott a lengyel zeneipar apraja- nagyja szerzeményekkel, aki pedig a szavazós showműsorban a legtöbb szavazatot kapta, azé lett a hivatalos drukkerhimnusz. Jelen esetben a Veresegyházi Asszonykórus lengyel kiadása vitte el a pálmát, íme:

A kontinenstornát jellemző számadatok, a teljesség igénye nélkül:
0 - az angol labdarúgó-válogatottnak egyetlen olyan játékosa sincs, aki nem hazája valamely klubcsapatában futballozik
1 - ez lesz az első Eb Kelet-Európában
2 - a kontinenstornának két ország, Ukrajna és Lengyelország a házigazdája
3 - Németország eddig háromszor (1972, 1980, 1996) nyert Eb-t, ezzel rekorder
8 - az Európa-bajnokság mérkőzéseit nyolc helyszínen, Kijevben, Harkivban, Donyeckben, Lvivben, Varsóban, Gdanskban, Poznanban és Wroclawban rendezik
9 - Platini kilenc gólt szerzett az 1984-es tornán, ennyit senki más nem lőtt még egy Eb-n
12 - a Bayern München labdarúgócsapatának keretéből 12 játékos szerepel az Eb-n, egyetlen más klub sem küldött ennyi futballistát a tornára
16 - ez az utolsó Eb, amelyen 16 csapat vesz részt, a 2016-os franciaországi tornán már 24 együttes küzd majd a trófeáért
31 - a július elsején záruló Európa-bajnokságon 31 mérkőzésre kerül sor

503 - az Eb-k történetében eddig 503 gól született
8000 - ennyi akkreditációs kérelmet kapott az UEFA
19 189 - a varsói médiaközpont területe négyzetméterben
100 000 - ennyi ember fér el Varsó legnagyobb szurkolói központjában
1 400 000 - összesen ennyi szurkoló láthatja élőben, a stadionokban az Eb-meccseket
150 000 000 - az előzetes számítások szerint mérkőzésenként ennyi televíziónéző foglal majd helyet világszerte a képernyők előtt

Adatok forrása: Pozitív Nap, Hirado.hu/focieb

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.