Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Április 12. 16:58, csütörtök | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár Önkormányzat - Böröndi Lajos

Összefogás az óvodásokért

Összefogás az óvodásokért

Bezenye és Mosonmagyaróvár együttműködése az óvodai ellátásban

Már évek óta köztudott, hogy Mosonmagyaróvár óvodáiban a férőhelyszám alacsonyabb, mint a város óvodai ellátást igénylő kisgyermekeinek száma. A 2011/12-es nevelési évre már a zsúfoltságig telítődtek a mosonmagyaróvári óvodák. Ennek oka, hogy bár az óvodai nevelésben való részvétel csak a tankötelezettséget megelőző egy nevelési évben kötelező, a város törekszik arra, hogy a lehető legtöbb óvodás korú kisgyermeknek ellátást tudjon nyújtani. Ennek érdekében már 2009-ben egy csoporttal, a 2012 szeptemberében induló nevelési évben pedig még egy óvodai csoporttal bővítik a férőhelyeket. Az előzetes számítások szerint feltehetőleg még így is lesz túljelentkezés.


Miután helyben nagyobb mértékű bővítésre már nem nyílik lehetőség, az önkormányzat további megoldásokat keresett. Így került sor arra, hogy Mosonmagyaróvár igényei találkoztak Bezenye község lehetőségeivel és kínálatával. Bezenye gyönyörűen felújított, berendezett, a legmodernebb feltételekkel rendelkező óvodát tudhat magáénak – kevés gyermekkel. Az óvoda hatalmas udvara és a közeli, uniós előírásoknak is megfelelő játszótér, a falusi friss levegő az egészséges játék feltételeit, a tágas csoportszobák zsúfoltságtól mentes életteret, a horvát nemzetiségi nevelés különleges lehetőséget biztosít kiváló nevelési környezetben a bezenyei óvodásoknak. Az óvodában orvosi szoba, védőnői felügyelet, azonnali orvosi ellátás áll rendelkezésre megbetegedés esetén.


Egy Mosonmagyaróvár-Bezenye együttműködéssel megoldható a mosonmagyaróvári óvodások ellátásának problémája. Az elképzelés szerint a bezenyei óvoda 12-25 kisgyermeket tud fogadni, akik reggelente óvodabusszal utaznának – a szülők számára térítésmentesen – az egyik mosonmagyaróvári „gyűjtőóvodából” Bezenyére, majd délután ugyanoda vissza. A buszon óvodapedagógus kíséri a gyermekeket. (A gyűjtőóvodát a jelentkezők számának és lakhelyének függvényében a felvételre jelentkezés után jelöli ki az önkormányzat.)


A bezenyei óvoda április utolsó hetében nyílt napokat is fog hirdetni, amikor meg lehet tekinteni az óvodát és az ott folyó nevelőmunkát. Az óvodába jelentkezés időpontja Mosonmagyaróváron 2012. április 19-20. A kedves szülőknek a a mosonmagyaróvári óvodába jelentkezés alkalmával kell jelezniük, hogy szívesen csatlakoznak ehhez az új kezdeményezéshez, mellyel a két önkormányzat reményei szerint megfelelő megoldást tudnak nyújtani az óvodai ellátást igénylőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.