Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Április 22. 15:24, szombat | Helyi sport
Forrás: MKCSE

Sorsdöntő mérkőzés Békéscsabán

Sorsdöntő mérkőzés Békéscsabán

A szezon talán legfontosabb mérkőzése vár ma a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubra. Az óvári kézisek ezúttal Békéscsabán vendégszerepelnek.

Az alsóházi rangadó sok mindenről dönthet, hiszen mindkét csapat 11 ponttal várja az egymás elleni találkozót. A csabaiak a még bennmaradást jelentő 12. helyen állnak, míg az MKC rosszabb gólkülönbségének köszönhetően csak 13., ami kiesést ér. Az NB I-es tagság megőrzésért folytatott versenyfutás szempontjából tehát kulcsfontosságú találkozó következik.

Mindkét csapat vereséggel hangolt az egymás elleni mérkőzésre, igaz az előjelek nem ugyanolyanok. Skaliczki László csapat az Érd otthonában szenvedett vállalható, 34-24-es vereséget, míg az óváriak hazai pályán kaptak méretes, 25-18-as zakót az MTK-tól. Ráadásul a játék képe is hagyott maga után kívánnivalót…

Nagy kérdés, hogy a csapat fel tud-e állni abból a pofonból, és sikerül-e újra úgy teljesíteni, ahogyan a Debrecen elleni siker alkalmával.

A lila-fehéreknél kérdéses Zöldi-Tóth Katalin és Glusica Leposava játéka, míg az MKC-ból Lakatos Rita nem állhat a csapat rendelkezésére. Az őszi mérkőzés emlékezetes 21-21-es döntetlennel végződött. Akkor csapatunk egy időntúli hétméteressel mentett pontot.

A két csapat örökmérlege egyébként az Óvár felé billen. Az eddig hét találkozó alkalmával négyszer az MKC győzött, egy döntetlen mellett pedig két csabai siker született. Idegenben eddig egyszer jártunk sikerrel, az előző szezon alsóházi rájátszásában egy góllal (25-24) bizonyultunk jobbnak. Akkor már Varga József vezette a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubot.

A négypontos, Békéscsaba-Mosonmagyaróvár rangadó 18 órakor kezdődik.

Hajrá csajok, hajrá MKC!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.