Városlista
2018. november 13, kedd - Szilvia

Hírek

2018. November 09. 10:55, péntek | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata Polgármesteri Titkárság

Sikeresen fejeződött be a mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítése

Sikeresen fejeződött be a mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítése

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítése pályázatával 2017. augusztusában 144.038.871.- Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00008 azonosítószámú „A Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítése„ pályázatával 2017. augusztusában 144.038.871.- Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt célja a mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítése volt.
A beruházás során sor került a Városháza főépületének utcai, dél-keleti oldalán lévő ablakok, illetőleg az udvari oldalszárny lépcsőházi ablakszerkezetinek felújítására külső ablakréteg cseréjével a meglévő, korabeli nyílászárók formai ill. profilkialakítása alapján. A főépület födémszerkezete 25cm vastag szigetelést kapott, valamint a belső udvari tetőfelületre telepítésre került 200 db napelem, melynek kizárólagos célja a belső fogyasztás csökkentése volt.
A fűtési rendszer korszerűsítése során a kazánok cseréje is megtörtént. A régi 3db helyett 4 db 80kW teljesítményű kondenzációs kazán került beépítésre. A kazánok cseréje miatt a füstgáz-elvezetés is átalakításra került.
Az elavult, nem energiatakarékos fényforrással ellátott lámpatestek is kicserélték a szakemberek, korszerű energiatakarékos LED-es fényforrással ellátottakra.

Az időben felmerült többetköltségek finanszírozását az Önkormányzat saját forrásból biztosította annak érdekében, hogy a projekt zavartalanul és megfelelő műszaki tartalommal lezárulhasson.

A projekt 2018. október 31-ével sikeresen lezajlott, a beruházás lebonyolítását az Óvár Építőipari Kft. végezte.

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 13. 11:34, kedd | Helyi

Két játékos távozott a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatából

Klubunk a napokban közös megegyezéssel szerződést bontott a felnőtt keret két játékosával. - olvashatjuk az MKC SE honapján

2018. November 12. 15:33, hétfő | Helyi

Megújul a magyaróvári vár - képgalériával

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében november 10-én ünnepélyes keretek között helyezték el a szellemi és kulturális központként működő épület új alapkövét.

2018. November 12. 15:26, hétfő | Helyi

Képviselő-testületi ülés

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. november 15-én (csütörtök) 13 órakor a Városháza I. emeleti Dísztermében ülést tart, melyre ezúton tisztelettel várnak minden érdeklődőt.

2018. November 12. 15:23, hétfő | Helyi

Ismét indul a temetői járat a Feketeerdei úti temetőbe

November 21-étől, szerdától ismét közlekedik az Intézmény Működtető és Gazdálkodási Szervezet által közlekedtetett temetői járat a Feketeerdei úti temetőbe.