Városlista
2019. január 23, szerda - Zelma

Hírek

2018. November 09. 10:55, péntek | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata Polgármesteri Titkárság

Sikeresen fejeződött be a mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítése

Sikeresen fejeződött be a mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítése

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítése pályázatával 2017. augusztusában 144.038.871.- Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00008 azonosítószámú „A Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítése„ pályázatával 2017. augusztusában 144.038.871.- Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt célja a mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítése volt.
A beruházás során sor került a Városháza főépületének utcai, dél-keleti oldalán lévő ablakok, illetőleg az udvari oldalszárny lépcsőházi ablakszerkezetinek felújítására külső ablakréteg cseréjével a meglévő, korabeli nyílászárók formai ill. profilkialakítása alapján. A főépület födémszerkezete 25cm vastag szigetelést kapott, valamint a belső udvari tetőfelületre telepítésre került 200 db napelem, melynek kizárólagos célja a belső fogyasztás csökkentése volt.
A fűtési rendszer korszerűsítése során a kazánok cseréje is megtörtént. A régi 3db helyett 4 db 80kW teljesítményű kondenzációs kazán került beépítésre. A kazánok cseréje miatt a füstgáz-elvezetés is átalakításra került.
Az elavult, nem energiatakarékos fényforrással ellátott lámpatestek is kicserélték a szakemberek, korszerű energiatakarékos LED-es fényforrással ellátottakra.

Az időben felmerült többetköltségek finanszírozását az Önkormányzat saját forrásból biztosította annak érdekében, hogy a projekt zavartalanul és megfelelő műszaki tartalommal lezárulhasson.

A projekt 2018. október 31-ével sikeresen lezajlott, a beruházás lebonyolítását az Óvár Építőipari Kft. végezte.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 23. 10:16, szerda | Helyi

Téliesek az útviszonyok - óvatosan közlekedjenek!

Hajnal óta havazik Győr-Moson-Sopron megyében. Az utak havasak, hókásásak, a csúszós utak mellett helyenként ködös területek is nehezítik a közlekedést.

2019. Január 23. 10:05, szerda | Helyi

XVI. FLESCH TÁNCFESZTIVÁL

A Flesch Nonprofit Kft. tizenhatodik alkalommal rendez táncfesztivált, Mosonmagyaróváron. A versenyre a táncosok még 2019. február 15-ig jelentkezhetnek!

2019. Január 22. 12:10, kedd | Helyi

Figyelmetlenség okozhatott több balesetet is az elmúlt napokban

A balesetek körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

2019. Január 21. 23:29, hétfő | Helyi

Magyar Kultúra Napja: A MOFÉM Fúvószenekar az idei kitüntetett (galériával)

Idén is ünnepélyes keretek között került átadásra a Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért Díj a Fehér Ló Közösségi Házban.