Városlista
2018. október 24, szerda - Salamon

Hírek

2018. Április 15. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Flesch Nonprofit Kft.

Ritmus-Tér-Varázs - Könnyűzenei Műhely Mosonmagyaróváron

Ritmus-Tér-Varázs - Könnyűzenei Műhely Mosonmagyaróváron

117 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást kapott a Ritmus-Tér-Varázs - Könnyűzenei Műhely Mosonmagyaróváron a Flesch Központban EFOP-4.1.7-16-2017-00195 projektre a Flesch Károly Nonprofit Kft.

SAJTÓKÖZLEMÉNY


ÚJABB FEJLESZTÉS KEZDŐDIK A TÉRSÉG LEGNAGYOBB KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNYÉBEN, KÖNNYŰZENEI TEHETSÉGGONDOZÓ MŰHELY KÉSZÜL A FLESCH KÖZPONTBAN

A beruházással tehetséggondozásra alkalmas tereket alakítanak ki, és egy hangfelvételekre is alkalmas stúdiót infrastruktúrával. A fejlesztés az Európai Szociális Alap társfinanszírozásában valósul meg.

A Ritmus Műhely létrehozásával Mosonmagyaróváron a Flesch Központban egy olyan regionális szinten is egyedi beruházást hajtunk végre, amely eredményei a térség könnyűzenei tehetséggondozása számára hosszú távú pozitív hatást jelentenek.

Beruházásunk szinergikus kapcsolatban áll korábbi fejlesztéseinkkel, látható, ahogy az évek alatt ezek egymásra épülnek és egyre több lehetőséget nyújtanak közönségünk számára.

Célunk egy olyan regionális könnyűzenei képző- és tehetséggondozási központ létrehozása, amely kiszolgálja a térségünkben is jelentkező keresletet. A Flesch Központ egy olyan multifunkcionális közművelődési intézmény, amely jelen célja illeszkedik azon szakmai politikai környezethez, mely célul tűzte ki az oktatásba és a képzésbe történő beruházást a készségek fejlesztése és az egész életen át tartó tanulás érdekében. Egy olyan úgynevezett Ritmus Műhely kialakítása a cél, amely alkalmas informális, nem formális tanulási programok megvalósítására.


Ez elsődleges célként egy beruházást jelent, amely kifejezetten a zenei oktatásra, műhelyfoglalkozásokra teszi alkalmassá a meglévő területeket. Ehhez megteremtjük a kor követelményeinek megfelelő legmagasabb szintű infrastrukturális feltételeket. Egy olyan koncert- és próbahelyet is kialakítunk, amely az év szinte minden napján lehetőséget ad fellépésekre, bemutatkozásra, próbákra egyéni, vagy csoportos produkciók számára is.


Továbbá egy olyan technikusokkal működő professzionális stúdió működhet a régióban majd, ahol akár zenekarok próbálhatnak, felvételt készíthetnek, szakmai tanácsot kérhetnek, vagy workshopokat tarthatnak.

A stúdió helyiségben a hangszerek tárolására is alkalmas raktárok helyezkednek el. A 7 db tér, benne 5 db oktatóterem és egy stúdió helyiség, továbbá egy koncerttér fejlesztése, kialakítása képezi a gerincét a projektnek. A második nagy beruházás az eszközök beszerzése. Nem csupán különleges hangszereket próbálhatnak majd ki diákok és tanulhatnak rajtuk, hanem azok magas színvonalú megszólaltatásában, karbantartásában is gyakorlatot szerezhetnek.


Ahhoz, hogy fejlesztésünk minél szélesebb körhöz jusson el célzottan, és elsődlegesen a tehetséggondozást szolgálja, olyan csoportokkal, szervezetekkel, intézményekkel kötünk együttműködési megállapodást, akik használni fogják az eszközöket, tereket és élnek a lehetőséggel. Fontos számunkra, hogy térségünkben élő zenét szerető gyerekek a legnagyobb spektrumot lássák és használják a zenei palettán. Akár a legritkább és speciálisabb hangszereket is kipróbálhassák és fejleszthessék magukat minden irányban.

Továbbá a még zenét nem tanuló fiataloknak kedvet szeretnénk teremteni ezekkel a lehetőségekkel és mintákkal egy új szabadidő eltöltési alternatívával, vagy akár egy új pálya felfedezésével.
További információért a projekttel kapcsolatban kereshetik Csiszár Pétert, a Flesch Károly Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját a 06 96 579 707-es telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 23. 10:14, kedd | Helyi

In Memoriam 1956

Városi megemlékezések az 1956-os forradalom és szabadság harc emlékére.

2018. Október 22. 00:00, hétfő | Helyi

Hulladékszállítás a hosszú hétvégéken

Az elkövetkező időszakban két pihenőnapos hétvége is követi egymást.

2018. Október 22. 00:00, hétfő | Helyi

Meghívó: Obeliszk-avatás

A SZIE Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara tisztelettel meghívja Mosonmagyaróvár érdeklődő és a Kar életét figyelemmel kísérő polgárait az Akadémia épülete előtti obeliszk avatására.

2018. Október 21. 21:00, vasárnap | Helyi

WHC Kft. munkatársakat keres

A WHC Kft. munkatársakat keres kiemelt bérezéssel, könnyű és nehéz fizikai munkára, több műszakos munkarendbe, hosszútávra! Pályakezdők jelentkezését is várják!