Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Január 28. 08:23, hétfő | Helyi
Forrás: Police.hu

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Hétvégi rendőrségi hírek.

Nemzetközi gyorsvonaton utazó külföldieket tartóztattak fel

2013. január 26-án 21:00 órakor, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Határrendészeti Kirendeltség járőrei, Hegyeshalom vasútállomáson 2 fő pakisztáni állampolgárt vontak igazoltatás alá a kilépő Wiener Walzer nemzetközi gyorsvonaton.

Nevezett személyek közül az egyik 21 éves férfi ideiglenes tartózkodási engedéllyel, míg a másik 19 éves fiatalember semmilyen okmánnyal nem rendelkezett. A rendőrségi adatbázisokban történt ellenőrzés eredményeképpen megállapítást nyert, hogy a fiatalabb külföldi állampolgár ellen a Balassagyarmati Rendőrkapitányság körözést rendelt el.

A hivatalos iratokkal, engedélyekkel nem rendelkező külföldieket a rendőrök előállították, majd átadták a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak, akik visszaszállítják az elfogott személyeket a Balassagyarmati Befogadó Állomásra.

Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Tilos fényjelzés ellenére a vasúti sínekre hajtott

2013. január 26-án a 10:35 órakor, a MÁV forgalmi szolgálattevő telefonján keresztül érkezett a bejelentés a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, hogy a Győrszemere és Halipuszta közötti vasúti átjáróban közlekedési baleset történt.

A helyszínen a baleseti helyszínelő megállapította, hogy F. István (52) az általa vezetett személygépjárművel a Győrszemerét Szőlőheggyel összekötő Hegy úton, Szemere irányából közlekedett Szőlőhegy irányába. A MÁV 10 számú vasútvonal és az úttest kereszteződéséhez érve, a fényjelzővel biztosított átjáróban megkezdte az áthaladását, figyelmen kívül hagyva a fényjelző készülék piros, tilos jelzését. Ráhaladva a sínekre, elé hajtott a tőle jobbról, Pápa felől érkező személyvonatnak. A mozdony a bal oldali ütközőjével a gépkocsi jobb oldalának ütközött, majd a járművet balra kiperdítette. Ennek következtében az autó kidöntötte a biztosítóberendezést, majd a kb. 5 méterrel mélyebben fekvő, hóval borított mezőgazdasági területen, oldalára borulva állt meg.

A baleset során F. István 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A Győr-Pápa vasútvonalon a forgalom 12:55 órakor állt helyre.

Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.