Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Szeptember 12. 09:00, szombat | Helyi önkormányzati
Forrás: Saját

Rendhagyó sportnap Mosonmagyaróváron

Rendhagyó sportnap Mosonmagyaróváron

Remek hangulatú napot tölthetett együtt a Mosonmagyaróvár két legfontosabb csapata.

A MTE 1904 Sportegyesület szervezésében került megrendezésre szeptember 9-én városunk első osztályú női kézilabda- és harmadosztályú labdarúgó csapatának közös sportnapja.
A program kora délelőtt kezdődött az épülő Sportcsarnoknál, ahol Dr. Iváncsics János alpolgármester és Drescher Ottó, a MTE 1904 Sportegyesület elnöke köszöntötte a sportolókat. A nap egy Malom-ági Lajta túrával folytatódott, mely az Itató Szabadstrandnál fejeződött be. Itt vegyes csapatos sportvetélkedők, majd egy finom és laktató ebéd várta a résztvevőket.

„Ez már a második szezon, hogy Mosonmagyaróvárnak NB1-es kézilabda csapata van, eddig a labdarúgóink voltak a legmagasabb osztályban játszó felnőtt csapatunk. – nyilatkozta Drescher OttóArra gondoltam, jó lenne, ha a két csapat között lenne egy személyes kapcsolatfelvétel, ne csak az újságból, televízióból értesüljünk egymás sikereiről. Ebből az apropóból hívtuk meg a lányokat egy közös sportnapra.”

Dr. Iváncsics János elmondta, hogy városvezetőként eddig is látták, hogy a lakosság részéről nagy az érdeklődés a Sportcsarnokkal kapcsolatban, de most már azt érzik, hogy a sportegyesületek részéről is fokozódó érdeklődés mutatkozik.

„Az, hogy a focisták a kézis lányokkal együtt tölti ezt a napot, külön öröm számunkra, hisz az eredeti célunk is az volt, hogy a sportegyesületek működjenek együtt, csináljanak közös programokat. Ez a mai nap erről szól és szeretnénk ha ez egy hagyományteremtő kezdeményezés lenne!”- fogalmazott.

A nap végén fáradt, de mosolygós arcokat láttunk, a sportvezetők pedig elégedetten hangoztatták; "Mindenképpen lesz folytatás!"


Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni