Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Április 25. 05:00, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Pucéran, virággal a kezében ugrott a római Trevi-kútba

Pucéran, virággal a kezében ugrott a római Trevi-kútba

Közszeméremsértés miatt 450 euró (140 ezer forint) pénzbüntetésre ítélték Rómában Adrián Pino Olivera katalán \"performanszművészt\", aki pucéran, orgonacsokorral a kezében beugrott a római Trevi-kútba

- írta hétfőn a La Repubblica római kiadása. A 19 éves Oliviera, aki arról lett ismert, hogy műemlékek és műalkotások társaságában fotóztatja magát, döbbent turisták ezreinek szeme láttára péntek délután tűző napon vetkőzött pucérra, majd a kútba ugrott. A Facebookra posztolt fotókon egyik kezével eltakarta magát, a másikban orgonacsokrot tartott.

Az "előadásnak" a rendőrség vetett véget, bejelentésre érkeztek a helyszínre, hogy Oliverát kirángassák a híres barokk műalkotás medencéjének vizéből.

"A meztelen test poétikai és politikai erejéről van itt szó" - magyarázta a férfi a hatóságnak, amely közszeméremsértés miatt tett ellene feljelentést.

Olivera közölte, nem fogja kifizetni a bírságot. "Keressenek fel Barcelonában, ha a pénzhez akarnak jutni" - mondta a performer.

Három évvel ezelőtt a firenzei Uffizi képtárban vetkőzött meztelenre a katalán férfi Sandro Botticelli Vénusz születése című festménye előtt és a szépség ókori istennőjének pózában fotóztatta magát.

Ezután letérdelt, rózsaszirmokat hintett maga köré és többször is azt kiáltotta, hogy freedom (szabadság).

Tavaly márciusban a párizsi Louvre-ban pózolt a múzeum egyik legértékesebb kincse, a Szamothrakéi Niké ókori márványszobra előtt az exhibicionista férfi.

Róma városa a 17. században épült Trevi-kút védelmének szigorítását tervezi az eset után, amelynek előzménye, hogy tíz nappal korábban egy olasz férfi vetette magát hirtelen a medencébe és úszni is megpróbált benne. A rendőrök kihúzták, a legközelebbi rendőrőrsre vitték, ahol többek között a karhatalomnak való ellenállás miatt jelentették fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.