Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Január 30. 09:49, kedd | Bulvár
Forrás: infovárosok

Priscilla Presley megszólalt a budapesti Elvis szobor ügyében

Priscilla Presley megszólalt a budapesti Elvis szobor ügyében

Priscilla Presley is támogatja, hogy Budapest szoborral tisztelegjen Elvis emléke előtt.

A rock and roll legenda volt felesége, egyetlen gyermekének édesanyja június 6-án látogat Magyarországra a Wonder of You turné keretében, és a szervezőktől értesült arról, hogy a rajongók egy Elvis szobor felállítását szorgalmazzák a fővárosnál.

Mint ismeretes, a Magyar Elvis Klub – a rajongók kezdeményezésére – évek óta küzd azért, hogy Budapesten az Elvis Presley-ről elnevezett park közepén egy Elvis szobor álljon, felkeresték az önkormányzatot és gyűjtést is szerveztek annak érdekében, hogy összejöjjön a terv megvalósításához szükséges összeg.

Priscilla Presley a budapesti koncert szervezőitől értesült a magyar rajongók erőfeszítéseiről, sőt arról is, hogy közterületet neveztek el a magyar fővárosban néhai férjéről. - Ez hihetetlen. Ebből is látszik, hogy milyen hatással volt Elvis a világra. Bár már több mint 40 éve nincs köztünk, zenéjével, személyiségével olyan nyomot hagyott, amelyet nem lehet kitörölni. Ő maga valószínűleg soha nem gondolta volna, hogy évtizedekkel a halála után Magyarországon felavatnak egy róla elnevezett teret, egyszer pedig talán szobrot is állítanak neki – fejezte ki örömét Priscilla Presley, a világsztár örökségét ápoló Elvis Presley Enterprises egyik alapítója. - Fantasztikus dolognak tartom, hogy a város vezetősége támogatta, hogy Elvisről nevezzenek el egy parkot. Köszönöm a rajongóknak is, hogy szorgalmazzák a szobor felállítását, remélem sikerrel járnak - jelentette ki Priscilla Presley.



Elvis életművének halhatatlanságát jelzi, hogy a Wonder of You turné koncertjei világszerte stadionokat töltenek meg. Budapestre június 6-án érkezik meg a showműsor. Elvis hatalmas kivetítőkön idézik meg és egy teljes szimfonikus zenekar kíséri majd az énekét. Azon szerencsések, akik látták Elvist a színpadon, felidézhetik élményeiket, a többség pedig most először érezheti át, hogy milyen lehet egy igazi, élő Elvis koncert.

A főváros 2011-ben döntött arról, hogy Budán Elvis Presley-ről nevezzenek el egy közterületet. Amellett, hogy az énekes a XX. század talán legnagyobb hatású könnyűzenei ikonja volt, segítséget nyújtott a nélkülözőknek és kiállt az 1956-os forradalom mellett is, emiatt 2011 óta a főváros díszpolgára. Egy amerikai műsorban több tízmillió néző figyelmét hívta fel a szabadságharcra és kérte, hogy gyűjtsenek pénzt a nehéz helyzetbe került magyaroknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.