Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Szeptember 10. 18:24, kedd | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Polgári Védelmi felkészítés Ásványrárón

Polgári Védelmi felkészítés Ásványrárón

Ásványráró település 2013. szeptember 6-7-én hajtotta végre települése köteles polgári védelmi szervezetének alapképzését, valamint a polgári védelem szervezete gyakorlati képzését.

A Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség részéről Lipovics János tű. hdgy. polgári védelmi felügyelő vett részt.

A felügyelő az alapképzésen bemutatta a katasztrófavédelem új jogszabályi rendszerét, a védelmi irányítás rendszerét, az új polgári védelmi tervrendszert, a települést veszélyeztető tényezőit, a polgári védelmi szervezet egységeinek feladatait, védőeszközök gyakorlati alkalmazását. Az alapképzés keretében riasztási értesítési gyakorlat is végrehajtásra került. A következő nap védelmi gyakorlat végrehajtására került sor. A gyakorlat komplex, több témakört átfogó terv szerint zajlott.

A reggeli órákban a szervezetbe beosztottak polgári védelmi parancsnok irányítása mellett ideiglenes elhelyezésre, illetve ellátásra alkalmas sátrat állított, mely a nap folyamán ezen funkciójában üzemelt. 10:00 órától az iskola tornatermében a védőnő által szervezett egészségügyi felkészítés zajlott, ahol a civil lakosság nagy számban részt vett. Az egészségügyi felkészítés elméleti előadásait követően gyakorlati feladatok végrehajtására került sor, mint például eszméletlen összeomlott keringésű beteg lélegeztetése, életben tart idegen tárgyat nyelt pácienssel való teendők, csecsemő, kisgyermek mesterséges lélegeztetése, különböző sérülések helyi kezelése, ellátása. A polgári védelmi szervezet műszaki egységei egy a polgármester által kijelölt árokszakaszt tisztítottak ki a rendkívüli lokálisan nagy mennyiségben lezúduló csapadékok levezetésének javítása érdekében.

A délutáni órákban vízből mentés gyakorlat végrehajtására került sor a Dunán több motorcsónak bevetésével. Az elméleti képzésen 37 fő, a gyakorlati képzésen 45 fő polgári védelmi szervezetbe beosztott vett részt tevékenyen. A végrehajtott feladatok végeztével a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság képviselete a gyakorlatot megfeleltnek minősítette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.