Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Március 04. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: hansági múzeum

Életmesék

Életmesék

Kerekes István, a Nemzetközi Fotóművész Szövetség gyémántdiplomás fotóművészének kiállítása a Mosonvármegyei Múzeumban.

A legrangosabb hazai fotópályázat, a 36. Magyar Sajtófotó Pályázat történetében először fordult elő idén, hogy egy kategória mindhárom díját ugyanaz a szerző vitte el. A Mosonmagyaróváron élő Kerekes István a „Mindennapi élet” (egyedi) első, második és harmadik díját is kiérdemelte.


A Mosonvármegyei Múzeumban március 4-én, vasárnap délután 5 órakor „Életmesék” címmel nyíló tárlaton e három kép is megtekinthető. Az első díjas „Pihenő”, az ezüstérmes „Ibolya” és a még szintén dobogós „A műhely” című felvételek mellett a kiállítás a Mosonmagyaróváron élő fotóművész elmúlt három évének munkásságából nyújt ízelítőt. Valamennyi fotó hazai és nemzetközi fotópályázatokon díjazott, vagy többszörösen díjazott mű. A harminc kiállított alkotás portré- és szociofotó.


Kerekes István a Nemzetközi Fotóművész Szövetség gyémántdiplomás fotóművésze.


Eddigi munkássága alatt 68 országban, több mint 1400 díjat nyert el. A fotóművészet területén elért eredményeiért a FIAP (Nemzetközi Fotóművész Szövetség) 2017 nyarán a Kiváló fotóművész gyémánt 2 fokozattal tüntette ki.

Akkor, ezt az elismerést a világon hat fotóművész birtokolta. 2012 óta folyamatosan részt vesz hazai és nemzetközi fotópályázatokon mint zsűritag, vagy zsűri elnök. A Földgömb magazin állandó szerzője.

Legsikeresebb alkotása a „Yelena” című fényképe, mellyel 6 kontinens 43 országában több mint 300 díjat nyert el. Ez az eredmény abszolút rekord a magyar fotográfia történetében!

A Nemzetközi Fotóművész Szövetség adatai alapján, nemcsak Magyarországon, hanem világviszonylatban is egyedi eredményt ért el Kerekes István „Yelena” című alkotásával, mivel a FIAP nem tud még egy fényképről, amelynek ennyi díja lenne a világon!

A szerző honlapja: www.kerekesistvan.com

A kiállítás ünnepélyes megnyitójára 2018. március 4-én kerül sor 17 órai kezdettel, a Mosonvármegyei Múzeumban.

A kiállítás megtekinthető: 2018. március 6. –április 11.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.