Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Február 26. 07:19, kedd | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal

Partnerségi egyeztetés a településképi rendelet módosítása kapcsán

Partnerségi egyeztetés a településképi rendelet módosítása kapcsán

A Mosonmagyaróvár város településképének védelméről szóló 42/2017. (XII. 18.) önkor-mányzati rendelet módosítására, pontosítására kerül sor.

A módosításra az elmúlt egy évben érkezett visszajelzések, jogszabályi változások illetve a helyi védelem törlésére érkezett kérelmek alapján kerül sor.

A partnerségi egyeztetés keretében lakossági fórumot is tartunk.

A Mosonmagyaróvár város településképének védelméről szóló 42/2017. (XII. 18.) önkormányzati rendelet 2018. január 1-jén lépett hatályba. A településképi rendelet az új jogintézményeken túl, módosított tartalommal magába olvasztott öt korábbi önkormányzati rendeletet is (településképi véleményezési eljárás, településképi bejelentési eljárás, helyi építészeti értékvédelem és természetvédelem, védett épületek felújításának pályázati támogatása, reklámrendelet). A helyi építési szabályzat formai alakításokra vonatkozó elő-írásai is átkerültek ide.

Ennek módosítására, pontosítására kerül sor az elmúlt egy évben érkezett visszajelzések, jog-szabályi változások illetve a helyi építészeti védelem törlésére érkezett kérelmek alapján.

A 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet a településfejlesztési koncepcióról, az integrált település-fejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről (továbbiakban: Korm. rendelet) 43/A §.(6) bekezdésében foglal-taknak eleget téve a módosítási dokumentációt megküldtük az illetékes államigazgatási szerveknek véleményezésre.

A Korm. rendelet 29/A.§ (5) bekezdésben foglaltak szerint, továbbá a településfejlesztéssel, s településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 2/2018. (II. 8.) önkormányzati rendelet alapján, a véleményezési eljárással egy időben kerül sor a partnerségi egyeztetésre.

Ennek keretében az érintett területek lakói, a gazdasági társaságok, civil szervezetek és egyházak képviselői észrevételt, javaslatot tehetnek a tervezett változtatásokkal kapcsolatban.

Ezeket 2019. március 1-ig lehet eljuttatni a városi főépítészhez levélben (Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő u.11.) vagy elektronikus formában (kitley.tibor@mosonmagyarovar.hu).

A tárgyban lakossági fórumot is tartunk 2019. február 28.-án 16.30 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében.

A módosítások ismertetését a csatolt, az államigazgatási szervek részére összeállított vélemé-nyezési dokumentáció tartalmazza. A hatályos településképi rendelet elérhető a város honlap-ján: http://mosonmagyarovar.hu/onkormanyzat/telepuleskepi_rendelet.html

Véleményezési dokumentáció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.