Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Január 03. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Mosonmagyarovar.hu

Parkosítás

Parkosítás

Folytatódtak a zöldfelület felújítások városunkban

Az elmúlt években megkezdett zöldfelület fejlesztési munkák folytatásaként Önkormányzatunk 2012 év során is örömmel adott át több felújított, megszépült közterületet a városlakóknak.

A leglátványosabb változás a Régi Vámház téren történt, a közlekedési csomópont kis parkjában. A burkolat-és buszmegálló felújítás jövő évben folytatódik. A belvárosban kicseréltük a növényládákat, az Erkel utcába is új edények kerültek. A Hild tér zöldfelülete is megújult, a vasutat idéző megjelenést kapott. A felújított Mosoni szabad strandot is birtokba vehették nyáron a városlakók, ahol a természeti környezet mellett kiszolgáló létesítmények is biztosítják a kikapcsolódni vágyóknak a komfortot.

A Kiserdőben is történtek változások, fejlesztési munkák a kitakarítás, rendezés mellett. A városlakók most már nyugodtan bemehetnek sétálni, jövő év tavasztól használhatják a szabadtéri fitnesz eszközöket is. Emellett az őszi fásítási program során 260 db előnevelt, iskolázott, legalább 10/12 cm körméretű facsemetét ültettünk ki az utcákban a kivágott fák pótlására és új utcák egységes fásítására8pl. SUN lakópark, Duna lakópark). A fafaj kiválasztásnál a hagyományos fajok helyett a városi és a megváltozott körülményeket jobban tűrő, környezetbe illő fajok kiültetésére törekedtünk. Lombos fa, cserje és évelő valamint örökzöld egyedekből álló növényágyásokkal tarkított zöldfelületek kialakítására törekedtünk a felújítások során azért, hogy az év folyamán minden évszakban díszítő értékük legyen. A régen ültetett és nagy ökológiai értékkel rendelkező, védett fasoraink egyedein és a Wittmann parkban is végeztünk állapotjavító, növényvédelmi munkákat. Az esztétikus városképhez, megjelenéshez hozzátartoznak az utcabútorok is, ezért sok régi padot, hulladékgyűjtő edényt cseréltünk ki(pl. Városközpont, Szent István király út mente).

Játszótereink eszközeit felülvizsgáltattuk, a nem biztonságosak leszerelésre kerültek és több helyen újakat tettünk ki.

A felújítási munkákat több cég is támogatta, köszönetet mondunk nekik(Városüzemeltető Kft., Dzsungelország Kft.). Az önkormányzat fentiek alapján az év során mintegy 45 m Ft-ot fordított zöldterület fejlesztésre, fásításra, utcabútorok és játszótéri eszközök cseréjére. Kérjük a városlakókat, vigyázzanak a kiültetett növényekre, felújított területekre, kihelyezett új utcabútorokra, játszóeszközökre, hogy azok tartósan tudják szolgálni érdekeinket, hozzájáruljanak egészséges, esztétikus környezetünk alakításához, az élhető városhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.