Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 20. 11:31, kedd | Belföld
Forrás: mti

Öt év börtönt kapott egy mobilszolgáltató céget megkárosító jogász

Öt év börtönt kapott egy mobilszolgáltató céget megkárosító jogász

Öt év börtönbüntetésre ítélt a Siófoki Járásbíróság első fokon, nem jogerősen egy jogászt, aki az egyik mobilszolgáltató megtévesztésével jutott 2015-2016-ban nagy értékű mobiltelefonokhoz,

majd azok értékesítette, ezzel 15 millió forintos kárt okozott a cégnek - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A középkorú budapesti férfi nehéz anyagi körülmények között élt, nem volt munkahelye, rendszeres jövedelme, ezért elhatározta, hogy a szolgáltató sérelmére elkövetett csalássorozattal fog pénzhez jutni.

A vádlott az ország különböző pontjain felkereste a társaság értékesítési partnereit és hamis okiratokat felhasználva különböző cégek képviselőjének adta ki magát. Ezek nevében részletfizetési kedvezménnyel nagy értékű mobiltelefonokat vásárolt, az ügylet hitelességének igazolása érdekében nyomban befizette a készülékek kezdő részleteit.

Az álképviselőnek a cégekkel semmilyen kapcsolata nem volt, a társaságok csak akkor szereztek tudomást a nevükben kötött szerződésekről, amikor a mobilszolgáltató jelentkezett náluk a további részletek megfizetése érdekében.

A férfi a szolgáltató huszonegy értékesítési partnerét ejtette tévedésbe. Akkor bukott le, amikor egy budapesti szerződéskötéskor az értékesítőnek gyanússá vált a viselkedése és rendőrt hívott.

A jogász a nyomozás ideje alatt külföldre szökött, európai elfogatóparancsot adtak ki ellene, 2018 májusában Németországban fogták el, majd átadták a magyar hatóságoknak.

A bíróság a letartóztatásban lévő férfit jelentős kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt ítélte el, a szabadságvesztés kiszabása mellett öt évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, továbbá kötelezte a kár megtérítésére.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a védelem enyhítésért fellebbezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.