Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. November 10. 06:00, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata

Őszi lomtalanítás Mosonmagyaróváron

Őszi lomtalanítás Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. idén ősszel ismét megszervezi a lomtalanítást a városban az alábbiak szerint:

- Az óvári városrészben két gyűjtőponton egyidejűleg, a Kapucinus u. Sóház mögötti parkolóban és a Flesch Központ parkolójában (Károly u. felől) kerülnek kihelyezésre a gyűjtőkonténerek 2017. november 3-án, pénteken 12-17 óráig, november 4-én, szombaton 8-16 óráig.

- A mosoni városrészben két gyűjtőponton egyidejűleg, az Iskola utcai beépítetlen önkormányzati területen és a Mosoni temető ill. szabad strand mögötti önkormányzati területen (Csikusz, szabad strand felőli megközelítéssel) lehet elhelyezni a lomot konténerekbe 2017. november 10-én, pénteken 12-17 óráig, november 11-én, szombaton 8-16 óráig.

A háztartási lomot szétválogatva, szelektíven a kihelyezett gyűjtőedényekbe kell tenni! Veszélyes hulladékot (akkumulátor, vegyszer és gyógyszermaradványok, festékes doboz, olajos flakon, galvánelemek, elhasznált gumiabroncs/autógumi/, stb.), zöld hulladékot és építési törmeléket a konténerekben elhelyezni tilos!

A még értékes összetevőket, felhasználható alapanyagot jelentő hulladék, mint pl. a papír, műanyag, fém, üveg elhelyezésére, ártalmatlanítására egész évben lehetőség van a szelektív gyűjtőszigeteken. Minden egyéb hulladékfajta (veszélyes is) pedig elhelyezhető a Gabona rakparton található a hulladékudvarban.

A www.kisalfoldikhk.hu honlapon folyamatosan tájékozódhatnak a hulladékgyűjtéssel-ártalmatlanítással kapcsolatos aktualitásokról, a hulladékudvar működéséről, a hulladék elhelyezésének feltételeiről, a díjfizetés módjáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.