Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 11. 12:27, kedd | Sport
Forrás: MTI

Nyíltvízi úszó Európa-bajnokság magyarokkal - ELŐZETES

Nyíltvízi úszó Európa-bajnokság magyarokkal - ELŐZETES

Egy hónappal a londoni olimpia után már Európa-bajnokságon vetélkednek egymással a pihenés helyett inkább az újabb erőpróbát választó nyíltvízi úszók, köztük öt magyar.

Ám míg az ötkarikás játékokon csupán 10 kilométeres távon viaskodhattak a legkiválóbb női és férfi maratonisták, addig az olaszországi Piombinóban szerdától vasárnapig tartó Eb-n 5 és 25 kilométeren is rendeznek egyéni versenyeket, amellettugyancsak érmekért szállnak vízbe a háromfős vegyes csapatok.
A friss londoni olimpiai bajnoknő, Risztov Éva hiányzik a 24 országot reprezentáló mezőnyből, rajthoz áll ugyanakkor a debreceniek büszkeségéhez hasonlatosan a nyíltvízi mellett az uszodai úszásban szintúgy jeleskedő Gyurta Gergely, aki a májusi, magyarországi normálmedencés Eb-n bronzérmes volt 1500 méteren. A brit fővárosban 200 m mellen ötkarikás aranyérmet nyert Gyurta Dániel öccse az itáliai eseményen 10 kilométeren indul, Kutasi Gergely pedig az olimpiai táv mellett 25 kilométeren is szerencsét próbál. A harmadik magyar férfi résztvevő, Papp Márk 5 kilométeren szerepel. A nőknél Olasz Anna és Szilágyi Nikolett egyformán dupláz: versenyprogramjuknak az 5 és a 10 km is része. A staféta összetételéről a helyszínen dönt a szakvezetés.
A nevezettek között számos világklasszis is akad, így ott lesz a startnál például a németek "örökös" bajnoka, az eddig 10 vb-, öt Eb-aranyat szerzett, címvédő és Londonban olimpiai ezüstöt kiérdemelt Thomas Lurz, aki 32 évesen is gyarapíthatja kollekcióját. Ha győz, 10 kilométeren például megszakítás nélkül ötödik alkalommal lesz kontinenselső. Ott lesz Piombinóban a 25 km legutóbbi világbajnoka, a bolgár Petar Sztojcsev, illetve az 5 km-en tavaly világbajnok svájci Swann Oberson is.
A nőknél tagja a mezőnynek mindhárom - egyformán olasz - Európa-bajnoki címvédő: Rachele Bruni (5 km), Martina Grimaldi (10 km) és Alice Franco (25 km).
Az Eb műsora a magyarokkal:
szerda:
10 ó: férfi 10 km - Gyurta Gergely, Kutasi Gergely
13:30 ó: női 10 km - Olasz Anna, Szilágyi Nikolett
csütörtök:
10 ó : 5 km-es csapatverseny - Magyarország
péntek: pihenőnap
szombat:
10 ó: férfi 5 km - Papp Márk
13:30 ó: női 5 km - Olasz Anna, Szilágyi Nikolett
vasárnap:
9 ó: férfi 25 km - Kutasi Gergely
9:15 ó: női 25 km

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.