Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Június 06. 08:01, szerda | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Hivatásos Tűzoltóság Pa

Önkéntes Tűzoltó verseny Lébényben

Önkéntes Tűzoltó verseny Lébényben

2012. június 02-án a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Lébény Önkéntes Tűzoltó Egyesülete közösen rendezte meg Lébényben az önkéntes tűzoltó egyesületek sportversenyét.

A versenyen 20 önkéntes tűzoltó egyesület 35 csapata és 1 létesítményi tűzoltóság csapata indult.
A verseny megnyitóján a csapatokat köszöntötte Szilágyi János tűzoltó alezredes, a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltség-vezetője; Dr. Nagy István országgyűlési képviselő, Mosonmagyaróvár város polgármestere, valamint Kovács Gábor, Lébény nagyközség polgármestere, aki a versenycsapatok mellett 130 éves fennállása alkalmából külön köszöntötte Lébény Önkéntes Tűzoltó Egyesületét is.
A csapatok két versenyszámban mérhették össze tudásukat – kismotorfecskendő-szerelésben és stafétafutásban – melyek összesített eredményei adták a helyezések végső sorrendjét.
A versenyen Szlovákiából is vettek részt vendégcsapatok, ők külön kategóriában versenyeztek.

A rendezvényt Sallai Péter tűzoltó ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Balogh Ferenc ny. tű. ezredes, a Megyei Tűzoltószövetsége elnöke, Pesztenlehrer Lajos ny. tű. ezredes, a Tűzvédelmi Tanácsadó Testület elnöke, Szilágyi János tűzoltó alezredes, a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltség-vezetője, valamint Kovács Gábor Lébény nagyközség polgármestere zárta. Sallai Péter tűzoltó ezredes hozzászólásában kiemelte, hogy az önkéntes tűzoltó egyesületekre a tűzoltás terén a továbbiakban is szükség van. A csapatok versenyen való megjelenése is bizonyítja, hogy az egyesületekre lehet számítani, arra törekednek, hogy a feltételeknek és elvárásoknak megfeleljenek. A verseny egy jó értékmérő számukra, ahol az elért eredmény a technika, a felszerelés és az emberi tudás függvénye.

I. fokú Önkéntes és létesítményi tűzoltók versenyének eredményei:

Leány rajok:
I. Mosonszolnok
II. Bősárkány

Női rajok:
I. Mosonszolnok
II. Lébény

Fiú rajok:
I. Lipót
II. Lébény
III. Jánossomorja
IV. Darnózseli
V. Mosonszentmiklós
VI. Feketeerdő
VII. Mosonszolnok

Férfi rajok:
I. Feketeerdő
II. Lipót
III. Lébény
IV. Bősárkány
V. Mosonszentmiklós, Jánossomorja II.
VI. Jánossomorja I.
VII. Mosonszolnok
VIII. Mecsér
IX. Hédervár
X. Halászi
XI. Darnózseli
XII. Hegyeshalom
XIII. Kimle
XIV. Dunakiliti
XV. Levél
XVI. Rajka
XVII. Halászi

Létesítményi tűzoltóságok férfi:
I. BOS Mosonszolnok férfi
II. Veritas Dunakiliti férfi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.